EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Trapecija

Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems
Post here your HowToDo question

Trapecija

UNREAD_POST karviukas 18 Bir 2009 09:37

Sveiki,

Sory kad nesiknausioju archyve, bet gal kas trumpai prasytumet kokia teorija ir praktika del trapecijos uzsikabinimo, turiu omeni kabinates kai pilnai isglisuojat ar pries pradedant glisuot? :?
Vartotojo avataras
karviukas

Re: Trapecija

UNREAD_POST ezhys 18 Bir 2009 10:15

Ner vienos taisykles, kaip tai daroma. Isglisuot lengviau neuzsikabinus, bet lekiant uzsikabint sunkiau. Uzsikabinus isglisuot reikes truputi daugiau vejo ir igudziu atlaikyt bures jega, bet po to nereikes sukt galvos kaip kabli pataikyt ant trapvirves. ;)
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

UNREAD_POST Vertejas 18 Bir 2009 10:41

Pradzioje kabindavaus kai ilipdavau i priekine kojakilpe jau glisuojant, dabar kabinuos tik atsidures ant lentos :)
Sunku ginčytis su moterim, jei ji.. nuoga..
Vartotojo avataras
Vertejas

UNREAD_POST karviukas 18 Bir 2009 10:46

Vertejas: jai tik uzlipus ant lentos kabinies tai turbut trapvirves zemiau klyno :D
Vartotojo avataras
karviukas

UNREAD_POST Vertejas 18 Bir 2009 10:58

Gal tu ir teisus, maksimaliai ilgos kiek imanoma, bet uzsikabinus isglisuoti zymiai lengviau..
Sunku ginčytis su moterim, jei ji.. nuoga..
Vartotojo avataras
Vertejas

UNREAD_POST Bull 18 Bir 2009 11:03

karviukas rašė:Vertejas: jai tik uzlipus ant lentos kabinies tai turbut trapvirves zemiau klyno :D

Visai nebutinai. As visada tik uzsokes kabinuose ant trapes. Kam varginti rankas jei yra trape? :)
Nėra neįmanomo. Yra tik mūsų ribotas suvokimas apie tai, kas įmanoma.
http://www.extreme-sports.lt
Vartotojo avataras
Bull
-

Burės numeris: 0

UNREAD_POST karviukas 18 Bir 2009 11:22

Tai gal tada trapvirves pas mane per trumpos, nes tik normaliai bure pavertus sugebu uzsikabinti.
Vartotojo avataras
karviukas

UNREAD_POST Bull 18 Bir 2009 11:38

karviukas rašė:Tai gal tada trapvirves pas mane per trumpos, nes tik normaliai bure pavertus sugebu uzsikabinti.

As pvz. naudoju 24coliu, tai tikrai nera ilgos ir gika gan aukstai megstu uzsideti. Manau cia tiesiog igudziu reikalas.
Vartotojo avataras
Bull
-

UNREAD_POST Gedas LTU76 18 Bir 2009 12:25

Trapių ilgis neabsoliučiai turi ryšio su tuo, kaip anksti gali už jų užsikabinti. tai labiau priklauso nuo giko aukščio, o giko aukštis priklauso su kokio pločio lenta buriuoji. Niekas ant formulės negali neglisuodamas užsikabinti už trapvirvių, kurios suderintos patogiam glisavimui, o gikas ne per žemai. Dėl to iškarto yra atsakymas kada kabinasi už trapvirvių tie, kas buriuoja platesnėmis lentomis - kai pradeda glisuoti ir pradeda uždaryti burę. Tai daro jau bent vieną koją laikydami kojakilpėje (priekinę). Mažos lentos yra ir siauresnės ir stepsas yra truputi arčiau kojakilpių. Dėl to giko padėtis, tuo pačiu ir trapvirvių glisuojant ir neglisuojant skiriasi palyginti nedaug. Ir iš to išeina, jog užsikabinti už jų galima ir neglisuojant. Su mažom lentom, juosmeninės trapecijos naudojamos dažniau, o tai irgi šiek tiek palengvina užsikabinimą neglisuojant. Visi kiti variantai yra tarpiniai. Ant šiek tiek didesnės lentos su žemesne giko padėtimi ir ilgesnėmis kilpomis, taip pat išeitų kabintis neglisuojant. Arba, jei trapvirvės trumpesnės ir gikas aukščiau, reiktų naudoti agresyvesnio išglisavimo techniką ir kabintis jau pradėjus glisuoti ir stovint kojakilpėse.

tai tiek
Gero vėjo
Gediminas
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST VytautasS 18 Bir 2009 12:46

Man tai geriausiai kai abi kojos kilpose iškart kabintis, jeigu priešingai, iškart katapulta garantuota (nebent silpnai pučia) :lol:
Vartotojo avataras
VytautasS

UNREAD_POST Fish-Bone 18 Bir 2009 12:49

VytautasS rašė:Man tai geriausiai kai abi kojos kilpose iškart kabintis, jeigu priešingai, iškart katapulta garantuota (nebent silpnai pučia) :lol:

Tai tiesiogiai proporcinga AŽP :) Aš pats išpūtęs akis žiūrėjau, kaip Bull prie 15m/s pirma priekinę koją į kilpą kiša, tada ant trapecijos ir tik po to galinę.. Aš tą kartą iš beachstarto lipdavau iškart į kilpas ir tada ant trapecijos :)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

UNREAD_POST Bull 18 Bir 2009 12:54

Fish-Bone rašė:
VytautasS rašė:Man tai geriausiai kai abi kojos kilpose iškart kabintis, jeigu priešingai, iškart katapulta garantuota (nebent silpnai pučia) :lol:

Tai tiesiogiai proporcinga AŽP :) Aš pats išpūtęs akis žiūrėjau, kaip Bull prie 15m/s pirma priekinę koją į kilpą kiša, tada ant trapecijos ir tik po to galinę.. Aš tą kartą iš beachstarto lipdavau iškart į kilpas ir tada ant trapecijos :)

Gal nuziurejai toki momenta, kad papumpinus buna atsikabina trape. Siaip visada pirma ant trapes kabinuosi, tai nukelia svori nuo lentos ir greiciau isglisuoji. Po to priekine kilpa ir galine.
Vartotojo avataras
Bull
-

UNREAD_POST kestutisg 18 Bir 2009 13:54

Bull rašė:
Fish-Bone rašė:

Gal nuziurejai toki momenta, kad papumpinus buna atsikabina trape. Siaip visada pirma ant trapes kabinuosi, tai nukelia svori nuo lentos ir greiciau isglisuoji. Po to priekine kilpa ir galine.

o ash prie 15 m/s pirma ikishu galine koja, tada trape, tada priekine koja ir pirmas kosminis greitis :) su didesnem burem (7-8) jei nepereboras, tai pirma trape, tada priekine, tada galine. Jei pereboras - tada priekine, trape, galine.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST karviukas 18 Bir 2009 14:07

Gedai: kiek teko girdet ir naudotis giko aukstis mazdaug peciu lygyje, o pagal tave supratau pagal lentos ploti? :? Gal pasidalintum kur ta padetis 75 cm 125ltr lentai ir 180 cm ugiui??? :) Gal cia ir slypi mano klaida kad gikas per aukstai pakeltas..
Vartotojo avataras
karviukas

UNREAD_POST Fish-Bone 18 Bir 2009 14:23

Tokio dydžio lentai tai gikas netgi turėtų būti aukščiau negu pečiai.. Nedaug, bet keletu cm aukščiau :)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

Kitas

Grįžti į Pradinukams / Beginners part

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Prisijungimas nariams