EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

"Vėjas galvoje" Pavasario turas prasideda

Kalbam apie viską / let's talk about something

Re: "Vėjas galvoje" Pavasario turas prasideda

UNREAD_POST kalvis 21 Bal 2009 16:29

matyt sunku pripazinti savo klaidas, bet LENTOS PALEISTI NEGALIMA taigi jei esi geras plaukikas (kaip pats rasai) lenta butum pavijes. gal but jau melduose bet pavijes.
bure geriausiu atveju turi 0 pludruma. jei tai bure su placia kisene ir reisiniu stiebu tai ji dar ir skesta. (karti mano patirtis)
taigi tu gelbejai savo inventoriu, o ne savo gyvybe.
beja i tavo komentarus tikrai reikia labai gilintis nes suprasti yra sunkoka. geriau pakalbesim ta tema ant kranto.
o cia kad geriau suprastum : delo utapajuschix - delo ruk samix utapajuschix. :D

Ernest rašė:Bobas Ačiū, :lol: nerealiai pralinksminai, :wink: eilini karta įsitikinau kad jus su Planktonu žmones su Šypsena, su sveiku humoru jausmu. Ačiū už tai. :thumbright: Oi

Dėl Bures, Lentos, mojuot ar ne :wink: , - aš blogai lietuviškai rašau bet manau suprast galima, rašes gi aš kad kai dariau posuki pavėjui lenta išspruko tiesiog iš po kojų.
Kam ne aišku kaip tai vyksta su angline 6 kg lentute ir veju bent 7-8 ms siūlau įjungt savo fantazija ir fizikos žinios. :)
Kol aš nukritau i Vandeni lenta jau buvo tooooli nuo manės. Už kokiu 5-10 sekundžių lenta buvo apie 10 metru nuo tos vietos kur aš kritau. Lenta be bures po vėjui dreifuoja Labai greitai, tai faktas kad aš likau be lentos, jau FAKTAS. :(
Dėl Plaukimo, Plaukiu ne blogai, moku pakankamai gerai net Rusijoje Miesto varžybos užimdavai 3 vieta :happy7:
Gelbėt inventorių??? Ne aš grįžau prie bures kad nenuskest pačiam, o ne dėl to kad norėjau bures išgelbit.
Gerai baigėm ši tema, iš komentaru suprantu kad ir i mano komentarus pirmus niekas ne nori gilintis, tai ką ten šnekėt ant vandens kai pučia, šildą saulute ir viskas OKei. \:D/
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST Sige 21 Bal 2009 17:01

Ernest, kad taves niekas nemate- faktas. Su Anzelka tuo metu buvom katery, karts nuo karto pasidairydavom su ziuronais, pamate kokia neaiske figurele tolumoj. Viena kart tai buvo zvejys, kitakart- burlentejus, bekeliantis bure. Tikrai ne karta teko gelbet suluzelius ir nei kart nesusiduriau su tuo, jog kazkas negelbetu, nepadetu ar nepranestu. Karta plaukte vijausi zmogelio lenta, kuriam, kaip ir tau atsiskyre bure nuo lentos. Palikau ji laikyt bure ir sedet ant mano inventoriaus. Jo lenta pavyko pagaut. Tikrai netikiu, jog kas nors tycia kazko negelbetu. O tavo istorija pamokanti, ir tiesiog saugumo taisykles pasikartoti visiems butu neprosali.
Jau prie patarimu tureti telefona aquapacke, noreciau pridurt- as visada turiu prie trapes prisirisus metrini virvagali- gal kokius tris kart jau jis praverte. Svilpuka pririst prie liemenes ar trapes irgi daug nekainuoja. Stieba uzkismsti is abieju galu, kad i ji nepribegtu vandens ir rigas neskestu taip greit- galima tada pavyt lenta ir grizt prie bures.
Vartotojo avataras
Sige

UNREAD_POST Aurimas 21 Bal 2009 18:37

Hi..pasisakysiu ir as apie sita sitaucija.. kaip kazkas minejo Ernestas nepasirupino kad plauktu ne vienas.. kad kakzas zinotu jog jis vandenyje.. tai vat.. pagal ant kranto iskart isklausyta istorija paaiskejo kad mazdaug po pusvalandzio ivykus nelaimei as jo ir pasigedau..pradziai parvariau i kranta tenais paieshkoti..peshnekejom su jo nieko nenutuokianciu apie buriavima broliu apie tai kad nerandu Ernio..tada per aiskiai per stipru man ir mano inventoriui veja isplaukiua jo ieskoti.. aisq.. tia nebuvo super duper gelbejim operacija.. bet bandziau uzplaukti i tas veitas kur nesimato nuo kranto/kalniuko..is pat pradziu nulekiau prie to maluno ar kaip jis ten vadinasi , po to i kita puse prie namu.. plaukiant glise(per toky veja kitiap jau man net ir neisejo) labia sunku kazka pamatyti.. i prieky nepaziuresi labiai akylai nes saule..o pavejui ir per bure ne tiap geria matosi lekiant pilnu gazu.. ..ziurint i veja nieko itartino nepamaciau.. kaip po to paaishkejo sustojau visai tinkamoi vietoj.. Ernis net mate mane..meciau bure i vandeny.. viena ranka laikiau uz starshoto ir geras 5 min bandziau visur dairytis.. tikai geresnis matomumas nei plaukiant..Bet deja.. nu nieko.. visiskai nesimato per tas raibuliuojancias bangeles.. pluduriavau toj ilankoj kur viskas ir buvo nutike....meciau sita reikala.. parlekiau i kranta vel tikedamasis nelaimely jau ten rasti.. tuscia..:( sedejom su jo bratke kokias 10 min vienas su ziuronais, kitas su fotoaparatu(tikriausiai gerai zoominanciu) ir visa matomumo zona tiesiog shukavom.. itartini objektai pasirodydavo ne tai ko mes ieskom.. nes sau plaukdavo.. ir ne ta bure.. galiausiai po kokiu 15 min pamaciau ji parplaukianty.. uh.. akmuo nuo sirdies.. tai vat.. ka sita tirada norejau passakyti, kad netaip paprasta ten ka nors pamatyti net ir zinant ko ieskai..kitas dalykas vasara kai vanduo siltesnis nebutu buve tokios dideles parkes..nes galima kad ir iki nakties pakrantemis iskoti butu kurnors bepedinancio... ne karta esu laukes kol paskutinis zmogus islips is vandens kad galeciau ramiai vaziuoti namo kai nebebuna jau kitu masinu ant kranto .. :D bet velgi.. kiekvienoj situacijoj vis nauji kalbiukai, kurie tik jiems ivykus ir sprendziasi..svarbu viskas si karta gerai baigesi .. :D
Aurimas

UNREAD_POST zygis 21 Bal 2009 20:06

Ernesto istorija kraupoka, jei pats pabandai save įsivaizduot jo vietoj. Nesvarbu teisingai jis elgėsi ar ne. Perskaičius diskusiją, tikrai kyla noras labiau susirūpint gelbėjimosi priemonėm. Kai šaltas vanduo pavojus gyvybei gan didelis, jei netiki pomirtiniu gyvenimu, laukt kol kas nors pasiges gali būt beprasmiška :D .

Beje, ne į tema, bet paskutiniai išvažiuodami iš iškyšulio radom besimėtantį stiebo prailgintuvą, priglaudėm
viewtopic.php?f=22&t=12404
Vartotojo avataras
zygis

UNREAD_POST saras 21 Bal 2009 20:21

Kraupu ,kad zmogus lb pasitikintis savo jegomis, nepatikrines ar gerai uzfiksavo sarnyra, lenda i salta vandeni be pludruma didinancios liemenes, drozia slaloma toliau nuo kitu ir pametes lenta nepalieka sunkaus skestancio rigo nes kazkur rusijoje buvo kazkada 3?
Vartotojo avataras
saras

UNREAD_POST darius22 21 Bal 2009 20:28

saras rašė:Kraupu ,kad zmogus lb pasitikintis savo jegomis, nepatikrines ar gerai uzfiksavo sarnyra, lenda i salta vandeni be pludruma didinancios liemenes, drozia slaloma toliau nuo kitu ir pametes lenta nepalieka sunkaus skestancio rigo nes kazkur rusijoje buvo kazkada 3?

kiekvienas elgiasi taip kaip atrodo teisinga ekstremalioje situacijoje.
kaip pavyko, galima suzinoti forume dikutuojant, arba per laidotuves. Siuo atveju pasidziaugiam, padarom isvadas ir i vandeni.
Kruopa
darius22

UNREAD_POST zygis 21 Bal 2009 21:22

saras rašė:Kraupu ,kad zmogus lb pasitikintis savo jegomis, nepatikrines ar gerai uzfiksavo sarnyra, lenda i salta vandeni be pludruma didinancios liemenes, drozia slaloma toliau nuo kitu ir pametes lenta nepalieka sunkaus skestancio rigo nes kazkur rusijoje buvo kazkada 3?

o tai taip pat kraupu :D

Bet visi mes čia nuo proto nušokę. Didžioji dalis pensininkų pasakytų: Tokiam šaltam vandeny buriuot #-o Tokiu oru #-o

O dėl liemenės - vargu ar ji būtu padėjusi, lentą su ja vytis dar sunkiau, nebent sušalusi kūna rast lengviau, nors su hidriaku ko gero vis tiek paviršiuj plūduriuotum :D
Vartotojo avataras
zygis

UNREAD_POST Ernest 21 Bal 2009 21:33

Oi. Hebrite viskas tvarkoje ne darom iš muses patis žinot ka.
Aš tik norėjau sužinot, ar realiai nesimato net taip iš arti. Padariau išvados kad žmogus be lentos(ant jos) labai sunkei pastebimas.
O kas dėl manęs, psichologiškai labai ramus :) , fiziškai sveikas ir pasitikiu savim :) , Stiebas NP ir taip ne skesta, lenta tokiu greičiu prie nendrių tik čempionas hidriake pavis(gal). :lol:
Ačiū Aurimui už rupesti tu tikras draugas, :thumbright: o vot virve ir tel Mariose ar juroje tūrėt tikrai verta.Butina :la: .

Dar karta, uždarom ši tema. :scratch:
Vartotojo avataras
Ernest

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Ernest 21 Bal 2009 21:38

zygis rašė:

o tai taip pat kraupu :D

Bet visi mes čia nuo proto nušokę. Didžioji dalis pensininkų pasakytų: Tokiam šaltam vandeny buriuot #-o Tokiu oru #-o

O dėl liemenės - vargu ar ji būtu padėjusi, lentą su ja vytis dar sunkiau, nebent sušalusi kūna rast lengviau, nors su hidriaku ko gero vis tiek paviršiuj plūduriuotum :D

Hurgadoi buvau susipažinęs su Rus iš Azovo ir Juodos juros.
Lemene padeda praktiškai kai gauni sužalojimą, per galva, ranka koja, lemenę tikrai ne padės tau judėt ir Greičiau judet tikrai ne padės. Tai kad jai žmogus gali judėt dažniausiai nuima Lemene kad ne sušalt visai – turi dirbt, Ne karto girdėjau kad žmonėms juroje reike ir hidriškus nuimt ne tik lemenęs.
Vartotojo avataras
Ernest

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Rasius321 21 Bal 2009 22:09

Apturėjau kažkada tokį atsitikimą - daviau draugui lentą savo, jis išplaukė, o aš kurį laiką voliojausi ant saulutės (betonkėje). Po kokių 40min. pastebėjau, kad burės nebematyti. Pradėjau žvalgyti teleobjektyvu po ežerą, vienoj vietoj lyg ir pastebėjau plūduriuojančią burlentę, o žmogaus - ne (ten pakankamai netoli tos vietos kur dabar meteostotelė stovi). Širdis aišku - į kulnus, aš - į mašiną ir davai aplink marias. Atradau, kad keliai aplink visą e-leiką baisingai duobėti. Galų gale važiuojant pro sodus, žiūriu, vejasi mane žiguliokas. Sustojau, jame buvo sėdėjo mano draugas su žmogeliu, priglaudusiu jį ir visą inventorių...
O jo istorija buvo tokia - plaukiojo plaukiojo, nusidrėbė. Ir taip sėkmingai nusidrėbė už kelių metrų, kad burė neprisėmė vandens - stiebas skersai vėjo, kemberiai žemyn išsilenkę, lentos nosis - stačiai pavėjui. Vienu žodžiu, tokia konfigūracija, kad visas komplektas labai sėkmingai čiuožė vandeniu apytiksliai plaukiančio žmogaus greičiu. Pasivijo jis jį tik prie kranto, perplaukęs gal trečdalį marių... Sako - vejuosi vejuosi, metras lieka, jėgos baigiasi. Pailsiu, vėl vejuosi... Buvo gana storu hidriaku, kuris turėjo plūdrumo, tai nenuskendo. Būtų be - nežinia kaip būtų (gal tuomet būtų prisivijęs, nes judesiai mažiau suvaržyti). Vienu žodžiu, pasakėčios moralė tokia - jei lūžus šarnyrui atsidūrei nuo lentos už kelių metrų, lentos nosis kažkiek pavėjui nukreipta - patarimai nepalikti lentos gali ir nebepadėti. Lenta pati tave paliks, nepriklausomai nuo mokėjimo plaukti.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Darius 77 22 Bal 2009 07:39

Praėjusią vasarą Šventojoje bandžiau plaukte pavyti vaikų pamestą pripučiamą valtelę. Vėjas buvo ŠR, kokie 6-7 m/s, jūra lygi be jokios bangelės, kaip bliūdas. Valtelė dreifavo nuo trumpojo sugriauto tilto link ilgojo galo. Aš irgi kažkada kažkuriose plaukimo varžybose buvau III-ias, ir II-as buvau :wink: Ir ką manot? Nuplaukęs pusę atstumo tarp abiejų tiltų įsitikinau, kad nieko man nepavyks... Nuplaukė ji kažkur pas rusus ar lenkus. Koks burlentės ir valtelės dreifavimo greičių skirtumas tiksliai nežinau.
P.S. tuokart neburiavau, pležinausi, buvau be liemenės ir be hidriako.
Paskutinį kartą redagavo Darius 77 22 Bal 2009 11:44. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Darius 77

Burės numeris: 77

UNREAD_POST DONATELIS 22 Bal 2009 10:51

Buvo praeitą vasarą ir man toks atvejis, išplaukiau e-leike per tokį nedidelį škvaliuką, kaiptai smarkokai nukritau, o kai išlindau iš vandens pastebėjau, kad lenta nuo rigo atsiskyrė, po kokių 2 sekundžių apmastymų nusprendžiau, kad burę reik mest ir vytis lentą, tuo metu ji jau buvo nutolus pavėjui kokius 10 metrų, patikėkit, nors mano lenta ne pati lengviausia, bet ji taip smagiai ant bangų viršaus pavejui lėkė, kad po kokios minutės bandymo pasivyti supratau, kad šansų jokių (aš jokiose plaukimo varžybose jokios vietos užėmęs nesu, buvau su hidriaku ir liemene). Iki rigo plaukti prasmės nemačiau. Papluduriavus kokias 15 min. pro šalį kaip tyčia plaukė burlentajus, praplaukė pro mane per kokiu 20 metrų, bet nepamatė, bet kai aš pradėjau rėkti GELBĖKIT!!! jis momentaliai metė burę ir pradėjo dairytis. Tada priplaukė prie manes, aš užsikabinau už jo lentos kojakilpių, išsitiesiau visu ūgiu, o jis įsispyrės į stiebą šiaip netaip mane partysė į krantą, bet po tokio parplugdymo jėgu plaukti pas jį nebeliko. Dar kartą AČIŲ išgelbėjusiam. Patikėkit, nors buvo vasarą, buvau su liemene, bet pluduriuodamas prisiminiau, kad liemenės viduje buvo didelėm raudonom raidėm užrašyta "Čia NE gelbėjimo liemenė". Kaip tai nejauku buvo. O inventorių paskui X-PRO vyrukai surinko, jiems irgi AČIŪ. Beje krante buvę draugai matė, kad kažkur dingau, bet po kiek laiko pamatę kažkokią panašios spalvos burę kitam krante ir pagalvojo, kad ten aš. Dėl to aš prisijungiu prie nuomonės, kad mobiliaką Aquapake tūrėti reikia. Sekmės visiems buriuojant. Neskęskite!!!
DONATELIS

UNREAD_POST ROBERTAS 23 Bal 2009 10:13

Tuo paciu prisiminiaui sena savo istorija Egipte, kai vakarejant pameciau inventoriu uz kokiu 3-4 km nuo kranto, lenta pabego, likau su hidriaku ir tik su trapecija, po 2 val inirtingo plaukimo visai nakti laimingai islipau i kranta, nors raumenis jau pavojingai traukiojo. Tada uz kokiu 80m nuo manes praplauke kateris ir nuplauke, nieko nepamate.Tai buvo smulkiai aprasyta forume. Taigi, lenta pavyti daznai buna neimanoma, reikia, Kaip sako Cibas, plaukti tokiu atstumu nuo kranto, kad jeigu kas, galetun isplaukti, Juroje telefonas butinas. Pereitu metu istorija su Kalviu, bet laimei buvom dviese, taigi vienas galejo iskviesti pagalba, kuri , tiesa sakant, taip ir nepasirode, sake sumaise, istrauke kazkoki susivelusi kaitiora ir uzskaite gelbejimo operacija.Taigi, liemene+telefonas, tiesa dazniausiai as pats paprastai nei to,. nei to neturiu, bet tai blogai
Pasveikęs nuo buriavimo.
Vartotojo avataras
ROBERTAS

UNREAD_POST Gintas 29 Bal 2009 08:39

VG Pavasario turo II etapas - gegužės 1-3 d.

Informacija dėl penktadienio (gegužės 1 d.) startų bus skelbiama ketvirtadienį (balandžio 30 d.) iki 12.00 val.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Gintas 29 Bal 2009 14:18

Atsirado galimybe varzybas daryti Dusioje. Ka galvojate?
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių

Prisijungimas nariams