EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Vartu Technikos Maratonas

Kalbam apie viską / let's talk about something

Re: Vartu Technikos Maratonas

Standartinė raimis 01 Rgs 2008 20:06

Praitais metais maratone luzinejo stiebai.Siais metais tik sarnyrai. Tai kaip cia yr? Gyvenimas lietuvoj gereja? :D
raimis

Standartinė ezhys 02 Rgs 2008 00:47

Kadangi siais metais burlentajus pamalonino siaurys, tokio reiskinio kaip musa praktiskai nebuwo. Anie metai - atvirkscias variantas. Pute is pietvakariu, o kaip zinia pietvakariai generuoja zudikiska musa. Cia ir bus atsakymas.

Siaip paplaukiojes lietuviskoj juroj galiu pasakyt, kad jinai negailestinga inventoriui, o ypac sarnyrams, ciopas ziaurus ir labai krantantis, bet manau baime pas dauguma yra perdeta. Jei prognozes rodo siaure, tai yra geriausias metas isbandyt jegas juroje ir susidurt su tuo kas vadinama banga. :)
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

Standartinė Bobas32 02 Rgs 2008 08:54

Idealios sąlygos buvo pratintis prie jūros. Nors šeštadienį maratonas išvažiavo be manęs - tenkinausi lakstydamas su 6,4kv + 105lt freeride. :) Traukė kaip reikalas kartais. Nutrauktas trapecijos kablys, šaibom parėjo sprandas ir lengvas smegenų "supurtymas". Atrodo teks kokią savaitę ar dvi dabar krante praleisti. Ir viskas tik dėl per laisvų priekinių kojakilpių.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

Standartinė ezhys 02 Rgs 2008 09:05

O taip, laisvos priekines kojakilpes yra zudikes. Sezono pradzioj, dar kai vanduo buvo apie 5 laipsnius, del sitos priezasties vidury mariu sulauziau gika.. :roll: Susiverzkit priekines kojakilpes :!:

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Vartotojo avataras
ezhys

Standartinė Ernest 02 Rgs 2008 09:12

Bobas32 rašė:Idealios sąlygos buvo pratintis prie jūros. Nors šeštadienį maratonas išvažiavo be manęs - tenkinausi lakstydamas su 6,4kv + 105lt freeride. :) Traukė kaip reikalas kartais. Nutrauktas trapecijos kablys, šaibom parėjo sprandas ir lengvas smegenų "supurtymas". Atrodo teks kokią savaitę ar dvi dabar krante praleisti. Ir viskas tik dėl per laisvų priekinių kojakilpių.

Man šeštadieni drevernoi išsprogo irgi koja prekine, bet kažkokiu stebuklingu judesiu suspėjau sugauti ir lenta ir net ne krist, momentas buvo ne malonus.
Kai gauni tikra katapulta nors žinai kas bus toliau, o čia neišsivaizduoji kokia dalys inventoriaus ateis i galva pirma.
Vartotojo avataras
Ernest

Burės numeris: 0

Standartinė Raimytis 02 Rgs 2008 10:43

Na mano įspūdžiai po pirmojo pasiplaukiojimo jūroje irgi neišblėstantys...
Išėjimas į jūrą buvo baisiuasia dalis tačiau, po gero pusvalandžio pavyko...:), antrą kartą jau viskas buvo paprasčiau ir ne taip baisu.
Kadangi plaukiau su slalominiu inventoriumi nedrysau atkritinėti iki Palangos ir maratono nesuplaukiau, tačiau kaip pirmam kartui jūroje buvo visai neblogai. Pasiplaukiojau apie 4 valandas ir beveik visas 100% glise, tokio stabilaus vėjo kaip jūroje nemačiau dar nei vienam ežere, jokių staigių gūsių kurie lupa burę iš rankų, aišku bangavimas įveda savo specifiką visą laiką reikia žaisti tarp greičio ir kontrolės. Supratau kad man profų pavyti dar greitai nepavyks, Bobas pro mane lakstė kaip pro stovintį... dar aišku gyvybiškai reikia vandens starto, nes burės pakėlimas už staršoto tai labai linksmas reikalas kai banguoja :).
LTU143
Vartotojo avataras
Raimytis

Standartinė Ernest 02 Rgs 2008 11:16

Vat čia įdomus klausimas. :)
Aš i jura buvau lindės Lepotoja kaip pvz.
Taip iš pradžiu baisoka plaukt bet paskui ok, :) bet vat klausimas Bobui pvz, Blin kaip jus su formule juroje varot? :) Ta prasme kaip plaukt gaunasi aš suprantu (aštrei reike varyt) bet kaip 10 ar 11 kvadratu ištraukt iš vandens? #-o Už staršoto ??? :(
Man Juroje ne pavyksta su 7,5 padaryt vandens starta, skaitou kad pagrindine problema Kemberiai. Kai užpila bangele ant ju- viskas –Pipec ne galiu ištrukt bures iš vandens nors čiu čiut, banga lupa ir lupa.
Vandens starta galiu padaryt Elaike jai Pučia afigenai bet juroja nekaip.
Kaip jus darot? Ar čia Grinai technikos vandens starto trūksta. :( ?
Kokia 6-ke be kembteriu traukiu be problemų ir su 98 lenta. O savo 7,5 ir su 125 lenta negaliu nulupt nuo vandens. :)
Gal patarimą kokia duosite?
Vartotojo avataras
Ernest

Standartinė aiste 02 Rgs 2008 11:32

foto is varzybu, maratono gyvenimo :) ir veiksmo vykusio aplink galit rasti cia viewtopic.php?f=28&t=10022&p=77802#p77802
don't dream your life, live out your dreams
www.spotas.lt
Vartotojo avataras
aiste
-

Standartinė ezhys 02 Rgs 2008 11:42

Ernest, sestadieni sekmadieni giliau juroje luztancios bangos nebuvo, todel ant bures vandens neuzpildavo. Na o musoj lenktynini inventoriu numest nepatartina.. :)

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Vartotojo avataras
ezhys

Standartinė Ernest 02 Rgs 2008 12:42

ezhys rašė:Ernest, sestadieni sekmadieni giliau juroje luztancios bangos nebuvo, todel ant bures vandens neuzpildavo. Na o musoj lenktynini inventoriu numest nepatartina.. :)

Nu visai :D
Vartotojo avataras
Ernest

Standartinė Darius 77 02 Rgs 2008 15:25

Ernest rašė:Vat čia įdomus klausimas. :)
Man Juroje ne pavyksta su 7,5 padaryt vandens starta, ..... Ar čia Grinai technikos vandens starto trūksta. :( ?
Gal patarimą kokia duosite?

Manau, kad tikrai technikos trūksta. Su 7,5 nesunku startuot iš vandens. Panaršyk forume, buvo temų apie vandens startą ir kaip lengviau atplėšt nuo vandens burę. Jei nereikia sukioti ir vartyti, tai net su 10,4 vandens startą padarydavau...
Vartotojo avataras
Darius 77

Burės numeris: 77

Standartinė Giedrius LTU11 02 Rgs 2008 15:39

Ernest rašė:Blin kaip jus su formule juroje varot? :) Ta prasme kaip plaukt gaunasi aš suprantu (aštrei reike varyt) bet kaip 10 ar 11 kvadratu ištraukt iš vandens? #-o Už staršoto ??? :(

Vandens startas nera panaceja. As asmeniskai ziuriu pragmatiskai. Jei imeciau patogiai (t.y. uzsiverciau ant saves ir dar spejau sureaguoti - krisdamas istiesi rankas. Nu ir padarai ta vandens starta, JEI bures virsune ne vandenyje. Atrodo savaitgali padariau toki vandens starta juroj viena karta su 10m bure.
Jei krentant nepavyko atsistot i patogia pzoicija - pvz. katapulta ar neislaikai bures. Kam ten zaist ir sukinet ta bure pries veja ir t.t.?
Paemei sniura ir ishsikelei ta bure ar tai jura ar bala.
Lygiai taip pat elgiausi juroj ir su formule ir su 105slalomu ir 7.8 bure.
Vienzo pasirenku ir darau tai kas tuo metu atrodo greiciausia.

Suprantu, kad juroj su wave ar kita lenta, kurios pludrumo neuztenka daryt sniuro starta, visad reik daryt vandens, bet cia klausimas lyg neapie tai, ane? :D
Giedrius, LTU11

http://ga-windsurfing.com/

+370 61233763
Vartotojo avataras
Giedrius LTU11

Burės numeris: 11

Standartinė Try2Fly 02 Rgs 2008 16:14

Pala, o tai vadinasi jei imetei bure i vandeni juroj, ir nemoki vandens starto tai nereiskia automatiskai kad jau esi rykliu maistas ir gali pradet rasyt laiskucius i buteli savo meilems pries mirti? :lol:

Na jei tai nera tiesa ir galima issikelti bure su virvike tai kagi, nebelieka priezasciu kodel nepabandyt JUROS ir man :)
Vartotojo avataras
Try2Fly

Standartinė kestutisg 02 Rgs 2008 16:24

Try2Fly rašė:Pala, o tai vadinasi jei imetei bure i vandeni juroj, ir nemoki vandens starto tai nereiskia automatiskai kad jau esi rykliu maistas ir gali pradet rasyt laiskucius i buteli savo meilems pries mirti? :lol:

Na jei tai nera tiesa ir galima issikelti bure su virvike tai kagi, nebelieka priezasciu kodel nepabandyt JUROS ir man :)

zhinoma, kad tavo aprashytu atveju netapsi rykliu maistu. Bet, jei bure numetei mushoje IR ant bures uzhkrito banga bei ja sulauzhe/supleshe ARBA per didesni bangavima neisheina padaryti virves starto IR stipri vandens srove bei stiprus side-offshorinis vejas tave nesha tolyn i jura ir/arba i Latvija, va tada gali pradeti rashyti laishkuchius i aquapack'a

Aishku galima juroje ishsikelti bure su startshotu, kai puchia 3-6 m/s, bet ar to tu vaziuoji prie Juros?

k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

Standartinė Ernest 02 Rgs 2008 16:31

Ačiū hebaite, ačiū. :)
Reikė praktikuotis. :) Taip. Bet plaukiu ne pirmus metus ir pats jau suprantu kad reike Plaukt, plaukt ir Plaukt. :)
Bet aš ne šiaip sau pasakiau čia apie savo problema.
Kai krentu ir bure ant manės- 90 procentu kad iškart padarysiu vandens trata – nėra problemų.
Bet problema kai užpila ant 7,5 banga ir lates i viena puse nuo vandens svorio pasisuko, o kemberei ne persijunge tai hren tu ta vandens starta padarysi. Neišeina nulupt net nuo vandens. :(
Kol Kemberius rankomis perjungiu tai jau inventorius dažnai spėja apsisukt ir Kemberius vėl i kita puse reike perjungti. Po keleta kartu užknisa ir trauki už virvute kaip sakant.
Jaučiu kad reikė man su bure razobratsja.
Aciu.
Vartotojo avataras
Ernest

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams