ROBERTAS 31 Gru 2006 15:28
Na tai va, likau be nieko, tiesa su hidriaku ir trapecija.Galvojau mesti trapecija ar ne, numetes plauksiu griciau , bet sumazes pludrumas, na ir dar visgi kainuoja, nors apie tai aisku negavojau.Labiausiai bijojau , kad nepradetu traukti raumenu, todel plaukiau is leto maksimaliai taupydamas jegas, nes visa tai buvo po geru 4 val buriavimo.Temo ir krantas atrodo beviltiskai neartejo.Plaukti nugara beveik neejo, nes veida uzpilinejo bangos.Na pagalvojau, gerai butu nepavelavus i vakariene 19.30... taip variau toliau, priplaukiau juroje kazkokius didelius pludurus, tokius kaip backos, na pagalvojau jau yra kazkas apciuopiamo,apiplaukiau aplinkui, jokiu kopeteliu, o galu gale,ka veikti ant to pluduro, pagal juos matesi,kad iriuosi gana sparciai i prieki, taip priplaukiai rifa, bet stotis ant jo pabijojau, dievai zino kas ten po vandeniu.Iki kranto buvo like kokie 800 metru, plaukiau toliau, uz rifo jau galejau plaukti nugara.Kita beda -pradejo traukti vienos, o po to ir kitos kojos raumeni, ted irklavau praktiskai vien rankom. Taip isivarisu, kad likus kokiem 200m keliais atsimusiau i smeleta dugna. Taip seklumomis parbridau iki savo bazes, bet su tokiu dideliu nerimu del inventoriaus. Plaukiau 1val 40 min.Pasiekus kranta, kazkaip visas stresas atlega, apeme kazkokia auforija. Namo tiesiog parbegau, aisku ten niekas manes net nebuvo pradejes ieskoti?...arabu nuoma, pas vokiecius taip neatsitiktu, va tau ir pigiau.Isvados:
-pries is plaukdamas, visada pasitikrink inventoriu-tai kas vizualiai matosi-sarnyras,pelekas,gikas...Stiebo nepatikrinsi
-niekada nepasitikek, ypac arabu instruktoriais
-niekada neskraidyk arabu avialinijomis, pas juos labai savotiskas poziuris i technika
-niekada neplauk toliau nuo kranto,nei blogiausiu atveju galetum parplaukti pats
-jeigu arabas pasake rytoj, tai reiskia ,kad geriausiu atveju po 3 dienu
-jeigu po val, reiskia po 3 val ir pan.
- pamesti inventoriu juroje tikimybe yra nedidele,man taip atsitiko 1 karta,bet vadinasi tokia tikimybe visada yra ir apie tai negalima pamirsti
Kita diena arabai pazadejo duoti kateri, sutarem kad ateisiu 8 val. bet viskas vel isejo arabiskai.,ateik po pusvalandzio,po to ateik po valandos ir pan, nusibodo man, nes tikimybe surasti inventoriu vis mazejo, jau prasidejo atoslugis. Ciupau viena is arabu draugeliu paemiau taksa ir nulekem i numatoma inventoriaus ieskojimo vieta -viesb Coral bic. Na ten viesbucio apsauga ir vel nustebino, kokiu 40min derino, kaip cia mus ileisti i viesbucio teritorija, pakol galu gale ileido tik mane viena,o mane lydinti araba paliko uz vartu.Paskire mane lydinti apsaugini, kuris mane nuvede iki viesbucio pakranteje esancios burlenciu nuomos. Na galvoju vieno eiti krantais neleis, inventoriaus surast nepavyks.Burlenciu nuomoje pasitiko vietiniai profai ir iskarto pasake,kad sioje situacijoje surasti inventoriu tikimybe tik koks 10 proc ir dar pradejo nuteikineti, kad teks labai nemazai usz viska pakloti...Na taip bekalbant ziuriu, kad labai panasi i manaja lenta stovi ju nuomos punkto pastogeje, o arabas besisypsodamas ir klausi, ar si lenta kartais nebus ta , kutios ieskau. AS apakau, ziuriu ne tik lenta, bet ir bure,.dziaugsminga tai buvo akimirka...pataikliau kaip pirstu i adata sieno kupetoj, ir dar visas inventorius sveikutelis grazutelis, gerai tas surus vanduo, bure nenuskendo. Pasidomejau, o kur sarnyras>? Kai parode, supratau koki suda man ten prisuko, niekada su tokiu neplaukciau, pasirodo jis neluzo, o tlesiog issinere is griovelio, nes buvo neprisuktas, o ir prisuktas negalejo buti, nes buvo per trumpas sregis, del ko negalejo buti pakankamai iverztas. Na va , o apkaltintas buciau as, susimoketi tektu man.Sarnyra paemiau kaip irodima, o tarpusavyje galvoju, jus cia susitarsit patys. Jauciausi, tarsi laimejes loterijoje...
...Niekada nepasitikek burlenciu nuomoje arabais, sneka daug, bet nieko to nedaro. Is karto reikia tartis uz kokius atsiradusius inventoriaus defektus ir kiek paskaiciuos. Pav man 12.26 d buriujant, bures virsutiniai du langai iplyso tiesiog nuo plazdenimo, nors tame akivaizdziai nebuvo mano kaltes, jie vistiek 30usd paskaiciavo. ...zodziu neziopsokit...
Sveikinu visus su naujais metais ir vejo, vejo,vejo...o dabar, skambino Arunas, varom prie kapinaiciu, bus Eisslalomas, ...einu detis,,,
Pasveikęs nuo buriavimo.