EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Ne į temą

Kalbam apie viską / let's talk about something

Standartinė baidas 04 Vas 2005 19:53

padarai gera darba ... paimi tuos sudus ir nunesi seimininkui ... gali padeti ant sedynes gali po duru kilimeliu ar tiesiog i kokia pasto dezute ... na sugalvoti galima ...
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

Sunys

Standartinė Bobas32 04 Vas 2005 23:02

Na šuns dar nėra - vyrai jau pykstasi :) Aplamai šuo dažniausiai atsiranda kol nėra mažų vaikų, arba kai jie jau užauga.
Aš turėjau 9 šunis. Tik 2 su manim buvo mieste - bet visi atsidurdavo pas seneliu Kulautuvoje. Vaikščiodavau su jais be pavadžio, be antsnukio, kartu su jais miegodavau, bėgiodavau pievomis ir miškais. Deja, 7 iš jų nušovė. Buvo tokie šungaudžiai - vaikšto ir ieško palaidų šunų. Netgi specialiai juos erzindavo, provokuodavo. Nemažai ašarų tai man kainavo. Jiems tai buvo biznis, o man tai brangus draugas. Tikrai skaudu būdavo, kai eini nuo Nemuno pievų, šuo kažką užuodžia ir lodamas nubėga į priekį. Tik pykšt, atbėgi ir matai kaip jį į mašiną įsimeta. Jie mato iš toli, pasislepia ir laukia. Dar paerzina šunį kad jis atbėgtų. Visi šuniukai buvo man iki kelių ir tikrai nepikti. Jauniasią nušovė 4 mėnesių - vyriausią 7...8 metų. (vienas buvo dogo ir vilkinio hibridas - iki šiol gyvas, sargauja pas ūkinikus) Paskutinis šuo atvažiavo į Vilnių, nes kaime nebeliko kam jo prižiūrėti. Tai brolis juo užsiiėmė. Kartu po visą Vilnių vaikščiodavo. Troleibusais, autobusais važinėdavo, laukdavo prie kavinių, net per paskaitas koncervatorijoje kolidoriuje prie auditorijos durų sėdėdavo - ir niekas neišvarydavo. Nors nei pavadėlio, nei antsnukio neturėjom. Nežinau kodėl, bet sode išejo pasivaikščioti ir nebegryžo. Nuo to laiko šunų nelaikau. Manau kad mieste jiems tikrai nevieta.
Sarginiai šunys yra gerai - bet jie reikalauja didžiulio šeiminikų išmanymo, atsakomybės ir supratimo. Gerose rankose, ieškančiose ištikimo draugo - šuo yra auksinis. Bet jeigu ieškote žaisliuko, apsaugos, ar nuotykių - geriau rinktis draugiškas, bet ne agresyvias veisles. Bus ramiau. Prieš imantis kovinių šunų - reikia būt užaugus su jais ir tikrai nusimanyti. Netgi sakyčiau - užauginti ir išdresiruoti šunį - reikia didelių šeiminikų gabumų ir atsakomybės.
Nu blyn, kaškokia melancholija apėmė.

Paprasčiau auginti kates. Yra tokia veislė - Reksai. Įdomi tuom, kad tos katės yra šuns charakterio. Prisiriša prie žmogaus, vaikšto kartu, kai jai patinka - vizgina uodegą. Tik neloja ir nesaugo namų.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

Standartinė Reiseris 07 Vas 2005 12:18

Matau iseiti.Edai pasiimk Baida,Baidas pasiima sautuva ,kulkosvaidi ar patranka ir nuvarot i turgu.Galit i Aleksota sekmadieni,ten jusu niekas nepazysta.Edas issirenka suni o Baidas ji nusauna.Saskaita apmoka Edas,nes jis nori suns.
O paskui Edas 50 nuvaro i Vln. turgu ir nusiperka suni,nes suo yra zmogaus draugas.Viskas priklauso nuo seimininko,kaip jis ta suni aukles.
Jei butciau lenkijoje turejas suni,tikrai Sopote nebutu dinge 5 hidrekai,Helyje nebutu pjauste palapines,ir isimineje langu masinai.Visi tikri buriuotojai turi sunis,kurie laksto krantais ir laukia gryztanciu seimininku.Kiti net atpazysta saviskius,pagal buriu spalva ar kvapa.Kiti paprasciausia pasitinka kiekvina gryztanti.Pvz. Olandijoj pilnas plezas sunu ir nei vieno su antsnukiu.
Edui,pagal gabaritus, reiketu dogo!
Reiseris
Vartotojo avataras
Reiseris

Standartinė Edas50 07 Vas 2005 14:09

Nuu dogas yra pas Ciba - geras arklys, ir mane pazysta, net leidzia pazaist su juo... :lol:
O siaip as noriu vokieciu aviganio arba belgu aviganio
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

Standartinė baidas 07 Vas 2005 20:06

as nieko pries , kad jie laksto ... ir visai man nesvarbu ar tai arklys ar kumele, tik nereikia lakstyti per bures ir plesyti hidriaku ... as nenoriu pakrante vaikscioti su nuojauta , kad kazkieno langu sargas nori isisegti man i koja ... Arvi tavo suns tai neliecia. ...su Edu taip pat susitariau ... sake nedresiruos , kad man kiausinius nukastu ...

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Standartinė Rasius321 08 Vas 2005 11:45

Aidai, kai pamatysi tokį rudą žiurkės dydžio atvarant - irgi neskubėk šaudyti. Jis tik garsiai loja bet nieko nedaro...
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

Standartinė baidas 08 Vas 2005 20:07

...tu geriau jam pasakyk kad jis nelotu ... arba bent jau negarsiai ... jei mus supazindinsi gal tada ir nesausiu ... o taip maza kokios ziurkes pakrantem laksto ...

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Re: Ne į temą

Standartinė Edas50 13 Lap 2006 15:52

Tadulis rašė:Klausimas nesusijęs tiesiogiai su buriavimu, bet šiuo metu man smarkiai aktualus:

Gal kas nors iš šio forumo skaitytojų laiko namie ar šiaip turi kompetetingą nuomonę apie bulterjerų ir stafordšyro terjerų veislės šunis :?:

Biski ne i tema, prisiminiau :)
Taduli, a tu tada isigyjai savo sabaka? As, kaip zinia, sia vasara parsiveziau Belgu avigani. Jau net isaugt spejo
Prikabinti failai
pirmas_sniegas.jpg
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

Standartinė Mindaugas96 13 Lap 2006 23:57

Taduli, aš nesu šunų mylėtojas, bet toleruoju juos, beje ir pats turiu vilkšunį. Norėčiau pasakyti keliatą minčių, kodėl aš jo neatsivežu buriuoti. Pirmiausia, jo darbas yra saugoti namus, kai mes visi išvykę. O kitus motyvus man pademonstravo mūsų gerbiamų buriuotojų mylimi augintiniai, kurie su didžiausiu azartu apsiusioja visas smėlio pilis pajūrio pliaže, po to apie jas kapstosi vaikučiai. Mažų mažiausiai tai yra nehigieniška. Kaip šiandien atsimenu simpatiškos buriuotojo žmonelės kojas, lengvais judesiais paplūdimio smėliu apžarstančias šunelio ekskrementą. Maudosi visi šunys taip pat su didžiuliu azartu. Aš su savo šunimi gyvenu vienuose namuose, manau nieko neatsitiktų, jei isšimaudyčiau su juo. Bet šunims dalintis savo blusomis, bacilomis ir visa savo mikroflora su gausia buriuotojų bendrija nereiktų.
Belieka, atsivežtą šunelį, užrakinti visai dienai mašinoje. Bet taip kankinti savo augintinį nesinori.

Beje iš kur visų įsitikinimas, kad šunys saugo šeimininko daiktus. Vienas šuo apsaugoti negali nieko. Namams saugoti reiktų dviejų, gerai apmokytų galvažudžių. Bet kuris, bent kiek šunų psichiką išmanantis vagišius nuvarys tavo automobilį su visa įranga ir su pačiu sargu. Dažniausiai nuo šunų nukenčia niekuo dėti atsitiktiniai asmenys arba maži vaikai. Mūsų atveju rimčiausia apsauga yra visų mūsų budrumas.

Pagarbiai,
Paskutinį kartą redagavo Mindaugas96 14 Lap 2006 07:10. Iš viso redaguota 3 kartus.
Mindaugas
8 604 00310
Vartotojo avataras
Mindaugas96

Standartinė Mindaugas96 14 Lap 2006 02:10

Galėčiau dar paporinti apie savo augintus sarginius šunis. Pirmąjį savo vilkšunį auklėjau kaip priklauso auklėti sargybinį šunį: jis buvo mielas namiškiams ir piktas aplinkiniams. Per savo amželį jis apkandžiojo berods keturis asmenis. Visais atvejais šunelis buvo teisus- jis tik saugojo namus, bet visais atvejais nukentėjo niekuo dėti, šiaip pasimaišę, man pažįstami asmenys, kartą net vaikai. Todėl savo antrąjį vilkšunį agresijos nemokiau, manau šuns darbas tik sukelti triukšmą. Beje šis daraugiškas šunelis gyvena su savo pirmtako šlove, kad šiuose namuose šunys nejuokauja.
Tarp kitko visi apkandžiojimo atvejai labai pamokantys, prie progos galėčiau apie juos papasakot.
Mindaugas
8 604 00310
Vartotojo avataras
Mindaugas96

Standartinė Mindaugas96 14 Lap 2006 08:02

Net ir geriausiai išaklėtas šuo rytais dantų nesivalo, išsituštinęs užpakalio nenusišluosto, geriausiu atveju turėdamas laiko viską nusilaižo. Šuns higiena yra šuniška ir viešoje vietoje reikia elgtis labai atsargiai nes aplinkiniai toleruoja daug mažiau nei šunų šeimininkai.
Mindaugas
8 604 00310
Vartotojo avataras
Mindaugas96

Standartinė Gaudas 14 Lap 2006 19:01

turejau gyvenime tris sunis.....paskutinis buvo bokseris.....vedziojau i mokykla.....dresuotoja prie jo neidavo........i namus svetimas negaledavo uzeit, su zmonem gatvej prasilenkt negaledavom (vis stengdavos pagriebt), zmona ir vaikai dantu ragavo (neperkando, bet........matyt ne visai kvailas buvo)......karta per savaite noredavo is manes padaryt suni, o is saves seimininka.......as buvau jam vienintelis, kurio jis klause..tureciau didziuotis tokiu sunim, bet atleiskit.......jis man pridare labai daug rupesciu.......(rasiau apie ji temoje apie ta avarija).........tai netipiskas bokseriui elgesys, bet dar karta patvirtina, kad tai neprognozuojama.......seimininkas visada turi buti pasirenges netiketumams.....o jei seimininkas vandejuje????????? mano draugas turejo bulterjera.......xaxaxa.....jis manes bijodavo (suo)....bet nereiskia, kad nelauke momento, kada gales su manim atsiskaityt....... Jei norite isigyt suni, stebekit ji kuri laika ivairiose situacijose, nesirinkit koviniu sunu (nebent naudosit juos pagal paskirti), ivertinkit tai, kad negalesit visa laika ju kontroliuot.......pagalvokit apie savo seimos narius ir apie aplinkinius.
ateis vejas ir i musu kiema
Gaudas

Standartinė Gaudas 14 Lap 2006 19:02

turejau gyvenime tris sunis.....paskutinis buvo bokseris.....vedziojau i mokykla.....dresuotoja prie jo neidavo........i namus svetimas negaledavo uzeit, su zmonem gatvej prasilenkt negaledavom (vis stengdavos pagriebt), zmona ir vaikai dantu ragavo (neperkando, bet........matyt ne visai kvailas buvo)......karta per savaite noredavo is manes padaryt suni, o is saves seimininka.......as buvau jam vienintelis, kurio jis klause..tureciau didziuotis tokiu sunim, bet atleiskit.......jis man pridare labai daug rupesciu.......(rasiau apie ji temoje apie ta avarija).........tai netipiskas bokseriui elgesys, bet dar karta patvirtina, kad tai neprognozuojama.......seimininkas visada turi buti pasirenges netiketumams.....o jei seimininkas vandenyje????????? mano draugas turejo bulterjera.......xaxaxa.....jis manes bijodavo (suo)....bet nereiskia, kad nelauke momento, kada gales su manim atsiskaityt....... Jei norite isigyt suni, stebekit ji kuri laika ivairiose situacijose, nesirinkit koviniu sunu (nebent naudosit juos pagal paskirti), ivertinkit tai, kad negalesit visa laika ju kontroliuot.......pagalvokit apie savo seimos narius ir apie aplinkinius.
ateis vejas ir i musu kiema
Gaudas

Standartinė Bobas32 14 Lap 2006 19:11

Video su labai mielais suniukais.

http://www.malinois.lt/video/siuraid.wmv
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

Standartinė Nobody's 14 Lap 2006 22:59

Na sis suo yra tikrai labai geras. Mano sese kur yra su sunimi nuotraukoje labai daznaj is jos daro visokias izdavalkes aprengia leles rubais ir pan., o suo labai geros sirdies net dantu nesiepia o tarkim ateina svetimas i namus ir jampaspaudi ranka pradeda loti ant jo ir pykti. Bet seimos nariams giminems ir normaliems pazystamies nieko nedaro. Puikus suo. (kalaite) :wink:
Prikabinti failai
P1010002.JPG
Nobody's

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams