|
Kalbam apie viską / let's talk about something
Gintas 30 Kov 2006 01:10
Extremalus sportai daznai tapatinami su adrenalinu. Adrenalinas issiskiria esant pavojingoms situacijoms. Jis dar vadinamas baimes hormonu. Jo issiskyrimo pozymiai yra padidejes pulsas, issiplete vyzdziai, visu nereikalingu kuno sistemu (inkstu, skrandzio, imunines, ir tt) atjungimas, labais stipriais atvejais pasireiskia viduriu paleidimas ir kt.
Plaukiodamas siuos pozymius pajuntu tik pries varzybas, artejant startui. Atsiranda fiziologinis noras pasitraukti, siek tiek bando vidurius paleisti. Zodziu, baime veja tolyn. Pradedantieji sita adrenalino antpludi apibudina zodziais: gal sikart nedalyvausiu, pasitreniruosiu, gal kita karta, nelabai as cia ka suprantu ir tt. Sporto korespondentai dar vadina "priesstartiniu jauduliu".
Po starto adrenalinas nebesiskiria, jis atidirbineja. Tiesiog varai susikaupes, spaudi ir OK.
Siaip plaukiojant jokiu adrenalino skyrimosi pozymiu nejuntu. Lakstyti malonu komfortiska. Jausmas yra kazkoks moteriskas apie siluma, komforta, tarsi pasidarius gera sukuosena, isblizginus masina, susitvarkius. Vidine sypsena yra didziule, bet ar tai ekstrymas? Kas per sh tas yra? Emocine busena labai panasi i ta kai moteriskes plepa ir zvengia burelyje, gerai jauciasi, vartosi ant plataus ciuzinio pliaze svieciant saulei. Kazkoks, tipo, moteriskejimas? Ar adrenalino zikliorius uzsikimso?
-

Gintas
-
-
Girmantas 30 Kov 2006 02:07
sis jausmas man isryskejo bangose ir pradejus mokytis loop'a.. kai atvarant i banga apimdavo "priesstartinis jaudulys" o kas dabaar?! kai esi ore, nera kada atleisti viduriu, nes reikia galvot, kaip graziai nusileist..
pradejus pasiryzima front'ui vis istikdavo pradinuko likimas "sikart nesiversiu" ir tik pirma karta sugebejus uzspausti ji savyje - uztraukiau galine ranka.. kazkodel ezere tiek bandant willius, tiek volcano viskas vyksta paprasciau.. galbut viskas vyksta arciau vandens, nereikia verstis per save, kas yra psichologiskai sunku, be to sukantis aplink stiebo asi viskas kiek geriau kontroliuojama (bent jau taip atrodo)..
varzybu patirties su funboard'ais daug neturiu. plaukiojant raceboardais buvo sava xebra visi visur tie patys - tas pats kas zaisti kashi su klasiokas - jokio jaudulio. o vat per varos group SuperX kojos sunkiai kilnojosi begti i vandeni, o dar kai latviai keldami smelio dulkes nuruko i prieki tikrai buvo nejauku.. 
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
Laisvunas 30 Kov 2006 02:43
Pirmiausia reiktu turbut pradeti nuo to,kad zodis Extremalus siai dienai yr labai jau nuvertejas...ysivaizduokit -siai dienai ir tryda gali buti extremali.....?!?!
Nesakau turiu ir as ta riba ,kuria nelinkes perziangt...nes tada tai man grestu kazkokiu tai rialiu pavoju....Beje kas kaip suvokia pavoju,tai irgi plati tema...man pavojus tai ne pats luzis ar skausmas,pavojus tai jei rialiai prisigribavus ilgesniam laikum lieki neveiksnus......o cia jau tiesiog atsakomybes jausmas pries seima stipriai ipareigoja.....
- Prikabinti failai
-

-

Laisvunas
-
- Burės numeris: 16
Bedebesiukas 30 Kov 2006 03:01
Gal jau jus tiesiog atplaukioje savo
Pavyzdziui man, tik pradejus buriuot, elementariausios situacijos suteikdavo adrenalino... vejo gusis, banga, profas lekiantis priesais, ir panasiai...
Dabar, nors ir esu visiskas pradinukas, taciau tai, kas anksciau suvirpindavo visa kuna, dabar tarsi naturalu... aisku besimokant, atsiranda naujos situacijos ir vel isnaujo gauni DOZE...
Cia kaip su dviraciu...
vieniems vaziavimas gatve- baisu, kitiems lekimas tarp zmoniu, ar leidimasis pavojina trasa- elementaru...
Ar ten tik kartais ne lapelis sušnarėjo?  Kur mano kaitas!? 
-

Bedebesiukas
-
Laisvunas 30 Kov 2006 03:13
Giedriuk....gal dar mes ir neatplaukiojom savo,jei galima da pavarysim...taciau laikas ir patirtis daro savo...esu ir siek tiek luzes ir visu greiciu lekdamas susidures ir prisitvojes...didelio cia daikto ,juk galiu ir toliau plaukt.
Taciau taipat sutinku ,kad ta riba kurios nesinori perzengt visiem yra skirtinga...pvz.:tai ka gali benzas man jau sunkiai pasiekiama.....,nors kita vertus niekad nesakyk niekada !
- Prikabinti failai
-

-

Laisvunas
-
- Burės numeris: 16
Rasius321 30 Kov 2006 12:01
Pritariu Laisvūnui dėl žodžio "Ekstrymas" - nuvertėjimo. Dabar ekstremalus sportas - tik ten, kur ŠORTAI.
PS, Laisvi, gal kartais mano giką ir stiebą kas nupirko?
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
-

Rasius321
-
Jezus 30 Kov 2006 12:34
Man kiekvienas cut-back (posukis trenkiantis lenta i bangos ketera) iskiria adrenalina, kuris nespeja isgaruot iki sekancio, o tada jau ziurek esi plaunamas ant akmenu kur sedi eziai, kas irgi isskiria adrenalina, bet panasesni i ta kuris man issiskirdavo pries starta varzybose (ne, negi dar karta reiks per ezius lipt norint issaugoti bure - ne negi dar viena starta duos ir reiks plaukt bandant issaugoti pozicija). Taip baime yra siokia tokia - bijai vargti (eziai arba pereborai - kaifas panasus), bijai kazka prarasti, vienu atveju realia vertybe (bure), kitu atveju issigalvota (vieta).
Nervinu turbut lapina su tokiu "moterisku" poziuriu. Bet man nera komplekso del nepakankamo vyriskumo, tad nebutina plaukti varzybose 
-

Jezus
-
Sige 30 Kov 2006 12:37
kaip supratau, Gintas norėjo paklausti, ar jums buriavimas yra extrymas, ir ar tai normalu, kai kitiems buriavimą vadinant ekstremaliu sportu, jis tuo tarpu, vietoje ekstrymo jaučia atsipalaidavimą.
Nenormalu. Visuomenės požiūriu.
Diagnozė- burlentiajus.
O dėl žodžio "ekstremalus", pasirodo ekstremalus gali būti sportas, ekstremalus seksas, ekstremalus programavimas (Albertai?), ekstremalus plaukų dažymas, ekstremali apranga (vadinasi šortai tinka) ir tt.
-

Sige
-
Audrius 51 30 Kov 2006 13:19
Formulinis extrymas
1. Užpučia 10 m/s pasiimi 11 ar didesnę burę ir išsprogusiom akim (kad spėtum susigaudyt kas darosi) bei nukabusiu hidriako klynu (kad išlaikytum burę) varai pavėjui.
2. Jeigu mažai, nusitempi formulę prie jūros ir ten kartoji tą pat.
3. Vis dar trūksta. Galima pasididint burę, arba dar geriau - įsistatyt minkštesnį peleką.
-
Audrius 51
-
Rasius321 30 Kov 2006 13:22
Sige rašė:kaip supratau, Gintas norėjo paklausti, ar jums buriavimas yra extrymas, ir ar tai normalu, kai kitiems buriavimą vadinant ekstremaliu sportu, jis tuo tarpu, vietoje ekstrymo jaučia atsipalaidavimą.
Man - ir tas ir tas. Nežinau kodėl, bet dar nebuvo taip, kad nešantis burlentę į vandenį nebūtų tam tikro jaudulio...
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
-

Rasius321
-
Bobas32 30 Kov 2006 13:32
 Is tikruju, prie 10 m/s vejo formulini inventoriu iki vandens nusinesti yra ekstremas  Viduriu laisvejimo efektas daznai pasireiskia prie juros. Perlipi kopa, pasiziuri i jura - atrodo vidurius paleido. Begi i misko puse - atrodo praejo. Vel eini prie juros - ir vel ....
Siaip, profas ir skiriasi nuo megejo tuom, kad tai ka jis daro - yra įprasta, atidirbta, profas gaudo niuansus, apie kuriu egzistavimą pradedantysis net neįtaria.
Pavyzdys ne vien su burlentemis, o fanktiskai su bet kuriuo dabar vadinamu extreme sportu. Net policijos arkliai pripranta prie šaudymo aplink juos, ką jau kalbeti apie žmongų.
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Windigo 30 Kov 2006 14:05
Manu xtrymas yra daryti tai, kur negali visiskai valdyti rizikos.
Kai ismoklsti ja valdyti, extreemas tampa nauju pujuciu isbandymas - sudetingesni triukai ir pan. Plius tada dar gauni kaifa nuo pasiekto rezultato. Taciau jei nesistengi toliau tobuleti, tegauni kazkoki leksta raumenu patenkinima. Va kaip Gintas ir sake, moteriskas jausmas pasidazius brangiais lupdaziais ar uzsidejus nauja suknele... 
-

Windigo
-
- Burės numeris: 1
-
Tadulis 30 Kov 2006 18:05
[/quote]
Man - ir tas ir tas. Nežinau kodėl, bet dar nebuvo taip, kad nešantis burlentę į vandenį nebūtų tam tikro jaudulio...[/quote]
Visiškai sutinku. Kad ir kiek m/s varo, vistiek prieš įbridimą kažkas kutena
krūtinėj.
Kažkada lankiau sportinį šaudymą. Jausmas lygiai toks pat, kai atsistoji
su ginklu prie "ugnies linijos", kaip ir nešant inventorių į vandenį.
Jaudiniesi.
Iš esmės ir pats ginklas jaudina panašiai, kaip ir burlentė.
Gali būti tiesiog kažkur padėtas, o vistiek kažką viduj virpina.
Tadulis
-

Tadulis
-
Laisvis39 30 Kov 2006 18:22
Aaaa, dabar aisku, kodel, sedint ofise ir stebint linkstancius medzius, vidurius paleidzia - adrenalinas. Nu brac ir vaizduote turiu. 
-

Laisvis39
-
- Burės numeris: 39
-
Akinys 30 Kov 2006 18:42
man rodos i ginto klausima geriausiai atsako matematika ir jos skyrius apie funkciju extremumus. kadangi paskutini karta su matematika draugavau dar praejusio amziaus deshimto deshimtmecio viduryje, pasakysiu paprastai liaudishkai: extreemas (extremumas) yra vazinejimasis ant krashto. kadangi vaznyciotojo sugebejimai irgi dalyvauja funkcijoje, kurios extremumo ieshkoma, tai be abejo ribos (krashtai, kantai, extremumai) taip pat priklauso nuo vaznyciotojo sugebejimu. pvz chainikui pernykshcias 3D juroje buvo extremalu. dedei Cibui extremalu yra tai, kas galbut Benzui yra iprasta ir t.t.
Lapinai, jei tau "shiaip" plaukioti Baltijoj jau nebeextremalu, kreipkis i mane puciant stipriam SW - parodysiu viena vietele (Jezui pernai rodziau, jam patiko)
akinis
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių
|
|