|
Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems Post here your HowToDo question
Sauliusss 16 Rgp 2005 17:21
Sveiki , sekmadėni su savo čeinikine lenta ( apie 200 l , 3.5 ilgis , 65 cm plotis , 50 cm svertas , vienas 20 cm vairiukas , apie 6 m2 burė ) išokau į kuršmares , kol suruošiau amuniciją pakilo galingas vėjas , viskas lyg ir gerai , tik atsitrenkiau į problemėle. Kai tik ištrauki burę iš vandens ir pradedi plaukti , kad ir kiek verčiau burę į priekį vistiek užsukdavo prieš vėją. Kaltinau savę ir lentą , bet atvažiavusiam gudresniam kolegai su gudresne lenta ta pati problema iškilo . Šiaip ant mažesnio vėjo man sekasi gerai . Patarkit kanors . 
-

Sauliusss
-
Jezus 16 Rgp 2005 18:45
Tikriausiai stovi per daug gale, todel kojomis nustumi lentos gala pavejui. Pabandyk plaukti stovedamas netoli stiebo, o tik igaudamas greiti pereidineti link lentos galo.
Jei nori ne tik neuzsukti pries veja bet ir tobulinti igudzius, paieskok sitame forume apie sarnyro prispaudima ir stovesena.
-

Jezus
-
Gintas 17 Rgp 2005 01:21
Taip budavo su skudurinemis buremis. Per labai stipru veja ju nebuvo imanoma pastatyti reikiamu kampu (pritraukti), vejas "uzpusdavo" bures prieki ir jis issipusdavo i priesinga puse ir stumdavo. Gaudavosi stumtraukis. Giko kampas traukdavo, o priekine skatorina stumdavo ir lenta sukdavo pries veja arba "uzklodavo" burlentiaju.
Jei vejo ryskiai per daug reikia su bure dirbti labai stipriai ir agresyviai.
-

Gintas
-
-
Sauliusss 17 Rgp 2005 01:53
Mano burė ir yra skudurinė . Viena karta išėjo pasukti lentą statmenai vėjui , bet reikėjo ilgai žaisti . O kai mariose bangos 50 cm sunku ilgai isilaikyti bekovojant su vėju .  Kaip supratau su plastikine bure nėra tokių problemų ?
-

Sauliusss
-
Gedas LTU76 17 Rgp 2005 02:07
Sauliau, tokių problemų nėra ne dėl to, kad būrė "plastikinė", o dėl to, kad jos aukščio ir pločio santikis yra visiškai kitoks. Na ir dėl to, jog "naujos" burės turi žymiai stabilensę trauką, kurią formuoja latės einančios per visą burės profilį.
Su medžiagine bure, kaip ir minėjo Gintas, pradėti judėjimą reikia ryžtingai ir žinant kas bus užsitraukus burę. Kiek atsimenu, tai jei šis manevras pavyksta, tai atsiranda kitas noras... kad ežero krantas kuo ilgiau nepriartėtų... 
-

Gedas LTU76
-
-
Sauliusss 17 Rgp 2005 12:10
Diekui chebra už žinias . Viska supratau kalta ne burė ir ne vėjas , kaltas čeinikas  .
-

Sauliusss
-
Sauliusss 29 Rgp 2005 18:02
Sveiki dar syki . Šį šeštadienį buriavau ( maudžiausi  ) Dusioje , putė stiprokas ( kaip man ) vėjas ir vėl reikėjo pasikankinti su užsisukimai į prieš vėją. Tai man , kaip tikram čiainikui vis norisi apkaltinti įrangą , tai iškilo tokia kvaila mintis , mano lenta kaip minėjau galinga ( 3,5*0,67) , o vairiukas koks 20 cm ilgio ir vidutiniškai kokie 5 cm pločio , tai jis beveik prapuola ant lentos . Tai gal didesnis vairas padėtu man čiainikui pučiant stipresnem vėjui suvaldyti savo laivą ?
Paskutinį kartą redagavo Sauliusss 31 Rgp 2005 00:20. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Sauliusss
-
Danielius 30 Rgp 2005 17:58
Laba,
kad nekiltų kl. kokio stiprumo vėjai pučia ar pūs, užeik i šio forumo temą
"Orų prognozės" - berods Baido papostintą ir išsirink tau patinkančias i-neto svetaines, kuriose ir gausi atsakymus į rūpimus klausimus...
...o dėl vairo dydžio, tai čia jau ne pas mane...
sėkmės
Danielius
-

Danielius
-
-
Sauliusss 30 Rgp 2005 18:34
Danielius rašė:Laba, kad nekiltų kl. kokio stiprumo vėjai pučia ar pūs, užeik i šio forumo temą "Orų prognozės" - berods Baido papostintą ir išsirink tau patinkančias i-neto svetaines, kuriose ir gausi atsakymus į rūpimus klausimus... ...o dėl vairo dydžio, tai čia jau ne pas mane... sėkmės Danielius
Šias prognozes aš žiurinėju , bet prognozės kartais neatinka realybės . O šiuo konkrečiu atveju noriu sužinoti Dusios vėjo greitį šeštadieni , nes ir pats ten vargau ( norėtusi sužinoti realiai su kokoiu vėju teko žaisti ) ir daug protingos liaudies buvo  . ( Dusios sesija)
-

Sauliusss
-
Bobas32 30 Rgp 2005 19:10
Darius rase:
"buvau nustebintas lygaus kokių 7m/s vėjo, panašu jog tas nustebimas buvo klaida nes su pirmu startu vėją pradėjo junginėti tarp 3-4 ir 8-10 m/s"
http://www.extreem.lt/forumas/viewtopic ... 2&start=15
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Sauliusss 31 Rgp 2005 00:22
Sauliusss rašė:Sveiki dar syki . Šį šeštadienį buriavau ( maudžiausi  ) Dusioje , putė stiprokas ( kaip man ) vėjas ir vėl reikėjo pasikankinti su užsisukimai į prieš vėją. Tai man , kaip tikram čiainikui vis norisi apkaltinti įrangą , tai iškilo tokia kvaila mintis , mano lenta kaip minėjau galinga ( 3,5*0,67) , o vairiukas koks 20 cm ilgio ir vidutiniškai kokie 5 cm pločio , tai jis beveik prapuola ant lentos . Tai gal didesnis vairas padėtu man čiainikui pučiant stipresnem vėjui suvaldyti savo laivą ?
Dar laukiu komentaru  , o gal klausimas per kvailas  .
-

Sauliusss
-
Bobas32 31 Rgp 2005 01:11
Atsakyti del vairiuku galima tik zinant tavo iranga, bure. Ar jau buvai idejes nuotraukas su lenta ir bure? Kokio ji dydzio? Svertinei lentai toks vairiukas gali buti ir pakankamas, jeigu plauki visa laika nuleides sverta.
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
gediminas 31 Rgp 2005 02:10
Kuo daugiau laiko plauksi tuo mažiau liks šitokiu klausimų.Čia svarbu
įpratimas.Stenkis lentą pakreipti pavėjui,po to pradėk vęl manevrą.Čia neturi reikšmės vairiukai ir t.t Po metų problema dings.
GedJack
-
gediminas
-
Fazeris 09 Spa 2005 15:57
uzsuka pries veja todel ,kad nedaromas ,taip vadinamas bures pravedimas .
Keliant bure is vandens kojomis regulioji,kad burlentes korpusas butu statmenai vejo krypciai.
Iskeles bure pataisai korpusa ,kad jis butu kiek galima statmeniau vejo krypciai,tada atsistoji uzstiebo ir darai pravedima:t.y ta ranka kuri plaukiant bus arciau stiebo imi uzgiko kokiu 50-60cm nuo stiebo ir trauki i save ,bet taip ,kad jinai nedirbtu,ty ,neduotu traukos,tada kai ranka pritraukta prie peties,kita ranka imi uz 50-60cm ,nuo priekines ,uzdarai bure ir gero buriavimo. Jei kas neaisku bandysiu dar paaiskint.
Draugas irgi turejo tokia problema ,kai pasakiau kaip ja isspresti ,tai keikes ,kad tris metus taip vargo .
sekmes
-
Fazeris
-
Grįžti į Pradinukams / Beginners part
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
|
|