|
Kalbam apie viską / let's talk about something
Akinys 26 Sau 2010 15:01
morewind rašė:as manau kad lietuviai ten visus sudubasintu jei tokia potekste turejote omeny, galima butu ir nufilmuoti. Mes gi pikti aršūs aukšti galingi, o tenerifines taisykles yra jėga gristos,- t.y. mano mano as pirmas cia padariau AŽP tai reiškia mano. jei nepaklusi gausi i duda ir per inventoriu. mano AŽP didelis ir noriu Š toliau tik šioj vietoj o kiti valinkit toliau kad niekada nepasiektumete tokio lygio kaip AŠ ir mano chebra. Na atvyksta Kauno buriuotoju grupele ir padaro naujas taisykles, kokios problemos?
ka tik ragines laikytis tarptautiniu konvenciju tamsta paskutineje zinuteje jau eskaluoji konflikta. man pasiulymas buvo pasinaudoti pigiais bilietais ir praktishkai irodyti tarptautiniu konvenciju veikima Tenerifes localu spotuose (o ne prieshingai - suburti gauja ir ishdauzyti gaidzius).
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Jezus 26 Sau 2010 15:05
Beje, iriantis i vandenyna buvau pervaziuotas su banglente. Kadangi nezinojau savo teisiu niekur nesikreipiau. I pervaziavusiojo klausima "ar tau gerai?" pasakiau "taip", nes galvojau kad "ne" reikstu jog mane dar karta reiktu pervaziuot, o ne kad galiu pareiksti pretenzijas  Beje tai gavosi cajniku spote. Tokiu budu supratau kad nemoku normaliai panerti po banga. Dar cajniku spote mane nuo bangos nuvijo merga kuri ta pacia banga pasigavo 10m arciau luzio tasko, teko nuo jos nulipti (nuo bangos). Labai gerai kad ji reke nes sustartaves ziurejau i banga judejimo kryptimi o ne apsizvalgiau atgal (labai svarbus punktas). Siaip idomu kai chebra sitaip susigrudusi ir puse ju panasus cajnikai kaip as. Kontaktine sporto saka gaunasi. Patikslinimas - tenerifes taisykles yra pagarba ir protu gristos. Pagal tokius rasinius suprantu kodel kai kuriems ne tik sunku integruotis i bendruomene bet ir apskritai plaukti juroje - bangos "kauno buriuotoju-kriausiu dauzytoju grupele" neibauginsi. Jai "MPPSS-72 arba COLREGS-72" taisykliu neprimesi, ja reikia a)suprast, b)gerbt. Jegos demonstravimas yra grynai forumu dalykas. Malonu kad tai nera masinis reiskinys ir dauguma pradedanciuju domisi etiketu ir isaugs i kulturingus gerbtinus surferius su kuriais viena diena dalinsimes banga akinyje  P.S. Nei juroje nei forume zoles nera, pasitaupykite. Uzuojauta, kas AZP supratote tiesiogiai. P.P.S. del zonu nebloga ir diskutuotina mintis. Butent gvildenamas paprastas pasiulymas: waveride - akinys, wave mokymasis - monciskes, freestyle ir pan - dreverna, flat mokymasis - drevernos pradinuku zona, lektrenai ir tt. Taip suskirscius pakolkas nebutina dalinti toliau i kaitu/buriuotujo/surferiu zonas, nes is viso 15-20 zmoniu gaunasi akinyje, o kitiems spotams taisykliu tikrai negalvosiu (drevernoje lygtai yra jau tai padaryta). P.P.P.S. (del priesu) ar bandei kada paprasyti pagalbos pas mane, akini, benza, ar koki kita buriuotoja ir tau nebuvo padeta ar paaiskinta? bent as visada geranoriskas. Du universalus patarimai - "labiau uztrauk galine ranka!" (frontas, posukis, bottom turnas) ir "atleisk bara!" (kaiteriams) 
-

Jezus
-
morewind 26 Sau 2010 17:13
oo kiek ugnies ipyliau  ogi ka as pasakiau: jei susidarytu nuostoliai, nagrinejant, sios taisykles, teisės požiuriu butu tik rekomendacinio pobudzio galios visa kas kita ir jomis remtis gali tik iki tam tikros ribos,- kol nera materialines ir gresmes sveikatai. Norejau ispeti. O visa kita jau isbangavo is mano parasymo komentavimo bei asmeninisku pasiulymu skristi kazkur. Akiny, gi supranti, kad sis pasiulymas buvo ganetiskai ironiskas, tai ir velesnis atsiliepimas panasia dvasia parasytas  Na yra ir sprendimas: jei burlentes banglentes ar aitvaro pilotas susipazintu ir pasirasytu ant taisykliu, jos jau butu galiojancios. tad.. taisykles gi reikalingos ir cainiku problema sunkiose net ir patyrusiems vietose - labai rimta problema
/)___/)___/)_(\_________(\_(\_(\__
-
morewind
- -
-
- Burės numeris: 0
Akinys 26 Sau 2010 21:46
brangusis morewind, viskas yra zymiai paprasciau. reikia turet tik pakankamai kuklumo ir mandagumo einant pas kitus i svecius ir jokia teise bei konvencijos to neatstos.
-

Akinys
-
-
ezhys 27 Sau 2010 00:34
Jezus rašė:Patikslinimas - tenerifes taisykles yra pagarba ir protu gristos. Pagal tokius rasinius suprantu kodel kai kuriems ne tik sunku integruotis i bendruomene bet ir apskritai plaukti juroje - bangos "kauno buriuotoju-kriausiu dauzytoju grupele" neibauginsi. Jai "MPPSS-72 arba COLREGS-72" taisykliu neprimesi, ja reikia a)suprast, b)gerbt. Jegos demonstravimas yra grynai forumu dalykas. Malonu kad tai nera masinis reiskinys ir dauguma pradedanciuju domisi etiketu ir isaugs i kulturingus gerbtinus surferius su kuriais viena diena dalinsimes banga akinyje
Jei jau taip puikiai supranti, kuom gristos Tenerifes taisykles, tai galetum suprast kur su ironija parasyta zinute, ar ne? O sneketi apie integravimasi i bendruomene, kurioje pats praktiskai neesi, irgi nelabai gudru - Lietuvos burlenciu sportas neapsiriboja Akiniu. Blogiausia yra tai, kad kazkokie susireiksmine Akinio spoto senbuviai, suprate kokie jie nereiksmingi yra Tenerifeje, grizta i Lietuva ir, noredami atstatyti reiksmingumo balansa, bando ivedineti kazkokias taisykles. Pirmiausia siulyciau pagalvoti - kodel isvis yra taisykles? Is Tenerifes jos, deja, neatsiranda. Jos atsiranda, tam, kad padetu isspresti problemines situacijas, kurios desningai iskyla tam tikrose vietose. Taisykliu tikslas - uzkirsti kelia probleminiu situaciju atsiradimui. Tokiu taisykliu Akinyje ivedimas butu suprantamas, jei pastoviai kiltu problemu del inventoriaus sugadinimo ar pavojaus sveikatai atsiradimo del pradedanciuju kaltes. Mano manymu, kenskmingumas mikropopuliacijos sveikatai
ar siaip svetimkuniu
atsiradimas nera pakankama priezastis tokiu taisykliu ivedimui. Tuolabiau, kad man, neplaukianciam Akiny, atvarius i pustusti spota ir sulaukus pasiulymo "plaukt is cia", jis pasirodytu mazu maziausiai juokingas. Ir priesingai - jei jame butu pilna puikiai plaukianciu, as ir be ispejimo pasiieskociau nuosalesnes vietos zengt pirmiems zingsniams i Jura. Kadangi Akiny as neplaukiu, apie situacija jame galiu sprest tik is nuotrauku bei buriuojanciuju ten atsiliepimu, o is to as susidariau nuomone, kad akiny tokiu problemu neiskyla. Net jei jos ir iskyla, dvieju Tenerifes ispudziais gyvenanciu senbuviu balso tokiem, sakyciau, rimtiem sprendimams priimti negana. P.S. Jezau, koks veiksmas butu sekantis jei mandagi forma "koks tavo vardas/varyk is cia" nesuveiktu? 
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards / karolis1001@gmail.com+37067247914 Formula windsurfing - separates men from boys. 
-

ezhys
-
- Burės numeris: 1001
darius22 27 Sau 2010 10:58
Ezy viskas yra taip, kaip tu ir sakai  skaityk tarp eilučių  vienas patikslinimas: as Akinyje neplaukiu, nors ir daug kas žino koks mano vardas. Mokausi wave Monciškėse. Visos taisyklės kurių laikomasi yra kaip ir saugumo sistema - mūsų galvose. Tam kad jos (taisyklės) ten (galvoje) atsirastų, ir egzistuoja šita tema. Kruopa
-
darius22
-
Jezus 27 Sau 2010 14:50
Kalba eina apie akinio bendruomene (tiek esama tiek busima). Kokia kultura jusu "dideleje lietuvos burlentininku bendruomeneje" nelabai idomu kol neturiu ten interesu. "O ka jus man padarysite?" tikrai nera sekmingos integracijos pamatas pas mumis. Jei atvirai, neisivaizduoju ka daryti su piktybiniais zmonemis, labai nemegstu konfliktu, stengiuosi isdestyti argumentus ir tikiuosi kad tos kelios ypatybes skiriancios mus nuo kitu gyvunu atliks likusi darba. Aisku jei viskas vaziuos pagal "tragedy of commons" scenariju (is zaidimu teorijos) visiems bus shikna. Bet tokiu variantu imanoma isvengti jei kritine mase yra samoninga, sugalvoja (nusikopijuoja) susitarimus ir ju laikosi.
Gal bus aiskiau su pavyzdziu ne is burlenciu. Primesk - snowbordistai susikasa tramplina. Ir 70% atveju kai tik vaziuoja suoliui, uzlenda vienas ar kitas 2x letesnis cajnikas kuris pries tramplina nugriuna arba sustoja nes bijo sokti. Po 10-o karto sako "koks tavo vardas?" o tas "eik nx, nes pasikviesiu chebra!". Imanoma situacija? Teisinga? Ar dziaugsis "kietuolis" kai jis "su chebra" ismoks sokineti, dar didesne chebra cajniku elgsis taip pat? Panasiai su slidininkais kurie sokdami apgadina tramplina. Realiai maciau kad vyksta taip jog paprasoma slidininku nesokineti o cajniku pasitraukti ir niekas del to nepuole kumsciais mojuoti. Aiskiau?
-

Jezus
-
morewind 27 Sau 2010 16:17
beje, tuose "svečiuose" (Šventosios tilto prieigose) prieš 25 metus su tevu mustangu ne kartą ariau vandenį tenais. 
/)___/)___/)_(\_________(\_(\_(\__
-
morewind
- -
-
- Burės numeris: 0
Andrius11 27 Sau 2010 16:26
morewind rašė:beje, tuose svečiuose (Šventosios tilto prieigose) prieš 25 metus su tevu mustangu ne kartą ariau vandenį tenais. 
o mano proteviai ten zuvi gaude o jei rimciau tai patys issaukiat bereikalinga forumini konflikta naudodami zodzius "savi svetimi - von, senbuviai ir pan" ir tada jau gincijamasi ne apie esme o apie isireiskimus bei ju isvedziojimus.
Jei reikalai einasi ne taip kaip tu nori - nemaisyk jiems, tegu jie preina salia - tai ne tavo reikalai.
-
Andrius11
-
baltrbruz 27 Sau 2010 17:01
Palyginimas su tramplynu nevykes, nes tramplyna gali nusilipdyti pats kitoj vietoj. Svelniu bangu nenusilipdysi. Ir aplamai - ka jus kaip buriuotojai tokio nulipdet ten, kad jau galite zymeti sia teritoja kaip savo?
Taip jau susikloste, kad Sventoji tapo tiek mokymosi, tiek pazengusiu megeju vieta. Neveltui Vejas galvoje vykdo ten uzsiemimus. Ir jei vel juos darys, butinai dalyvausiu neziuredamas i Jusu, didieji megejai, nuomone ar cia vieta mokytis ar ne. Ir jei susirasiu kas galetu pashefuoti/privaciai pamokyti, tikrai lysiu i Sventosios spota. Papludimys musu trumpas. Mokykimes juo dalintis.
Susitiksim ant vandens. Ir tikrai pasisveikinsim, nes visas mandrumas ir kvaila arogancija isgaruoja uz forumo ribu. Bent jau iki siol taip buvo.
-
baltrbruz
-
ezhys 27 Sau 2010 17:24
Jezau, is tavo atsakymo taip ir nesupratau - yra tokia problema Akiny ar ne? Sakai megsti argumentuoti? Butent tavo argumentu man ir truksta.
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards / karolis1001@gmail.com+37067247914 Formula windsurfing - separates men from boys. 
-

ezhys
-
- Burės numeris: 1001
Zanas346 27 Sau 2010 17:39
apie kokia problema kalba? 20-30 zmoniu vejuota diena nesutelpa akvatorijoj? 
-

Zanas346
-
- Burės numeris: 346
-
Jezus 27 Sau 2010 19:08
Taip, problema yra, kitaip nebutu kile visu diskusiju  Kazkur rasiau, bet trumpai sudejus pagrindines bedos tokios: a) kaiteriai apsisukineja ten kur yra raidinama, neretai uzlysdami pries nosi ant jau uzimtos bangos, b) pradinukai nesusipranta nulipti nuo bangos tinkamos waveridui ir gali plaukti ant tavo uodegos iki pat kranto neduodami raidinti, c) smagiausioje musos dalyje dazniausiai skalbiasi keletas buriu bei bile kiek stropu, d) bent 3 kartus per si sezona esu gaves is kaito, e) raidinant tenka susidurti su dideliu priespriesiniu eismu, kuris neina i banga manevrui bet nepaisant to nepadarys vietos raidingui, f) pradedantys kaiteriai sokineja neivertindami kur jie nusileis ir ar gales kontroliuoti situacija nusileide, irgi tenka reaguoti bandant atspeti kas jam nutiks kai net jis pats nezino. Argi to negana kad noretusi ivesti siek tiek tvarkos? Kai pucia 20m/s viskas ok, bet plaukiant su didelem burem (pvz 5.0-5.7) tai visiskas bardakas.
-

Jezus
-
Zanas346 27 Sau 2010 20:29
Jezus rašė:c) smagiausioje musos dalyje dazniausiai skalbiasi keletas buriu bei bile kiek stropu,
manau dabar pat laikas grizti prie pavyzdzio su snowboarderiu tramplinu. isvaziuoji viena karta metuose savaitei i kalnus. leki su slidemis nu kalno, planuoji sokti nuo issvajoto tramplo. paciu paskutiniu metu speji pastebeti, kad uz tramplo sedi snowboarderis, kuris soko pries tave, bet nusiverte, ir vietoj to, kad nesdintusi is kelo, ramiai ilsisi atsigules po tramplu. skaudi situacija, ane? ka tokiu atveju daryti? sustoti ir paklausti jo "wie heist du, Arschloch?" Bet nuryji nuoskauda ir nieko cia nepadarysi. Kitaip nebus. Tas pats ir su burlentem ir kaitais. Nors trafiko akiny negalima net palyginti su trafiku kokiame populiariame kalnu kurorte. juo labiau, kad pati jura geriausiai atlieka reguliatoriaus vaidmeni. kam nepakeliui, pasiskalbs kelis kartus ir isnyks. kam tinka,anksciau ar veliau pereis i supratimo lygi, kai jau sugebes nebetrukdyti kitiems. Suprantu svietima, pageidavimu issakyma, bandyma nustatyti taisykles. bet tik kaip gerbtina rekomendacija. sorry, ne daugiau.
-

Zanas346
-
- Burės numeris: 346
-
Akinys 27 Sau 2010 23:15
baltrbruz rašė:Taip jau susikloste, kad Sventoji tapo tiek mokymosi, tiek pazengusiu megeju vieta. Neveltui Vejas galvoje vykdo ten uzsiemimus. Ir jei vel juos darys, butinai dalyvausiu neziuredamas i Jusu, didieji megejai, nuomone ar cia vieta mokytis ar ne. Ir jei susirasiu kas galetu pashefuoti/privaciai pamokyti, tikrai lysiu i Sventosios spota. Papludimys musu trumpas. Mokykimes juo dalintis.
kam susikloste, o kam ne... spoto pirmine ideja, kai ash, jezus, benzas, papuga, studentas ir zabas vareme jo apraidinti, buvo "vieta, kur geros bangos", o ne "vieta, kur lengva mokintis". iki tol ant LT niekas nezinojo, kad shventosios molas sukuria kazka ypatingo ir plaukiodavo ten, kur patogiau kemperiuotis ir gerti alu. jei VG vykdo ten "uzsiemimus", tai automatishkai nereishkia kad ten vieta mokintis. tai ekskursija i vieta, kurioje reikia daug dairytis aplink. VG galetu tai labiau akcentuoti. mokytis dalintis pasiulymas turetu buti derinamas su mokymusi suprasti savo galimybes ir ju atitikima salygoms bei kitu raideriu lygiui. netrypkite grybu ir gyvensime draugishkai.
-

Akinys
-
-
Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
|
|