EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Žengiu laipteliu aukštyn

Kalbam apie viską / let's talk about something

Žengiu laipteliu aukštyn

UNREAD_POST Karkute 19 Sau 2010 23:20

Sveiki, jau pora vasarų būriuoju. Turiu sunkia lentą (jei neklystu 200l) ir burę 6kv. Kai pirkau šį inventorių sakė: pradedančiąjam pats tas. Manau, kad jau pramokau tiek, kad lenta man tapo per sunki ir greičio norėčiau daugiau. Taigi galvoju prikti naują lentą ir burę. Prisiskaičiau labai daug visokių patarimų ir jau viskas susipynė. Vieni patarinėja formulę, kiti freeride, kalba apie bures visokių dydžių... Noriu pabrėžti, jog vis dar būna, kad teškiuosi į vandenį ir plaukioju be trapecijos(nes neturiu tokios).... Būriuoju vietinės reikšmės ežerėliuose (iki marių, dusios ar jūros-labai toli.) Jei gerai supratau formulės trapesnės, tai ar krintanti į vandenį burė nesulaužys lentos? ar yra apribojimai burės plotui ir koks būtų "pats tas" plotas plaukiojant ežeruose su formule? Kažkas patarinėjo freeride. Kodėl ją? Koks skirtumas?
Prašau nesijuokti iš klausimų jei jie kvaili, manau dar esu pradedantysis, todėl jautriai reaguosiu į grubius žodžius :)
Karkute

Re: Žengiu laipteliu aukštyn

UNREAD_POST kestutisg 19 Sau 2010 23:53

sveikas,

na, kaip suprantu ish tavo parashymo, ilgais zhiemos vakarais paskaitinejai ir foruma, tai turbut matei bent keleta zhinuchiu panashiu i savo (paprastai buna pradedanchiuju skiltyje). Atsakant i jas paprastai tobuleti norinchiam zmogui uzhduodami keletas klausimu apie jo parametrus, buriavimo pazhangos lygi, norimo tobulejimo krypti ir pan. Tai jau gali pradeti atsakineti :) ir apie formule-ar-freeraidas irgi jau buvo diskutuota

k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST raimis 19 Sau 2010 23:53

Karkutė sakai.... Kagi tada atsikemšam alaus ir paradedam diskusija :D .
Sakai išaugai,per didele,per sunki. Kagi imk mažesne. Kiek mažesne? O kas be taves dar žino tavo svori? Tai va parašyk svori,ugi o tada jau lauk patarimu.
Jei jau užsiminei apie formule,tai tikiuosi ne apie nuliova galvoji.Nes jei galvoji pirkti visiškai nauja tai manau, kad greiciausiai bus neracionalus sprendimas. Vienas ,ežere neišnaudosi jos galimybiu.Gera lenta gerokai pažengusiam ir norinciam palenktyniauti su kažkuo,bet jei dar nesikabini ant trapecijos didesne tikimybe kad pramuši daug skyliu kol išmoksi su ja lekti. Formules privalumas tas kad jos didelis pludrumas ,praktiskai tinka bet kokio svorio buriuotojui,didelis plotis leidzia jaustis saugiai išsikeliant bure iš vandens,bei padeda anksciau išglisuoti.
Nepatarciau. #-o
Nebent gautum nebrangiai naudota ir geros bukles.
Freeraidas geras sprendimas.
raimis

UNREAD_POST Fish-Bone 20 Sau 2010 01:19

Žmonės, jeigu nemokat dar net ant trapės kabėt, nepirkit tų formulių. Plaukiosit toliau kaip ant garažo vartų ir viskas. Nei suprasit kas tas buriavimo džiaugsmas nei ką... Turim jau gražų pavyzdį - Anūką. Jis irgi nuo formulės pradėjo. O vasarą teko spardyti užpakalį Ventainėje, kad pagaliau užsikabintų ant trapės ir į kilpas atsistotų. Kiek žmogaus akyse buvo džiaugsmo iškart :)
O pasakymai, kad Dūsia, Eleikas ar Ventainė baisiai toli - švelniai tariant neracionalus. Jeigu buriavimas yra pastovėjimas ant lentos prie 3m/s ir pasideginimas ant vandens - taip, nėr ko važiuot 700 km kiekvieną savaitgalį, o kartais ir viduryje savaitės dėl vienos dienos. Tačiau jeigu buriavimas tampa ne tik vandens pastumdymu, tačiau ir gyvenimo būdu, gyvenimo dalimi - atvykęs prie balos nors ir nėra vėjo, vis tiek džiaugiesi sutikęs savo bendraminčius draugus, - tai tada, kaip sako Ernestas, yra 'vsio kaif' :)

Labai rekomenduočiau atvykt pas mus į Ventainę Gegužės pabaigoje ar betkada vasarą. Išbandysi lentas nuo 180 iki 111 litrų dydžio, o jeigu to nepakaks - galėsi pralėkt ir su kokių 70 litrų wave :] Ir tada tikrai suprasi, kas limpa, o kas atrodo dar vienu laipteliu per toli :)

And in the mean time... Galima pasidžiaugt žiema! :)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

UNREAD_POST Karkute 20 Sau 2010 01:24

Atsiprašau, pamiršau parašyti svorį: 70kg. Ugis 178cm. Apie naują formulę negalvoju, nes žinau kad brangi. Jei formulė pvz apie 150l tai irgi burė (tiksliau stiebas) gali pramušt skylę? Man keliant burę iš vandens, su stabilumu problemų nėra. tik jei dažnai tenką kelt tai privargstu. Lysvarą laikau manau neblogai. Mano tikslai tikrai nėra šokinėt į orą ar daryt kokius nors "mandrus" triukus. Tikslas pajaust šniokčiantį vandenį po kojom, matyt kaip lentos priekis kyla į orą nuo greičio ir žiūrėt kaip greitai lekia krantas pro akis (jei plaukiu pakrante veidu į ją).
O šiai vasarai planuoju nusipirkt trapeciją ir išmokt su ja elgtis. (tikiuosi burės nesuplėšysiu). Ar galima kaip nors greitai atsikabint nuo burės jau kai matai kad krisi?
Karkute

UNREAD_POST Fish-Bone 20 Sau 2010 01:28

Teoriškai viskas yra įmanoma, o realiai - geriausiu atveju nebent užtrauksi galinę ranką ir nesudaužysi lentos nosies. Esu matęs daug įgudusių formulistų lentų - visos lopytos. O jie plaukia bent po kokius 5 metus. O jeigu mokytis naudotis trape ant formulės... Bus nebloga lentų remonto praktika :)
Nors žinoma būna ir visokių Vertėjų, kurie fizikos dėsniam nepaklūsta. Gal ir Tu priklausai tai klasei :)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

UNREAD_POST Pukisbaisala 20 Sau 2010 01:32

130-145L šiuolaikinė (bent nuo 2005 gamybos) freeride lenta, 7 - 8,5 m2 ir planuojamos atostogos Ventainėje - tai viskas ko tau reikia 8)
Opinion is like asshole - everyone has one
Vartotojo avataras
Pukisbaisala

UNREAD_POST Baltras 20 Sau 2010 07:24

Yra ir labai tvirtų formulių. Pvz. Formula Experience. Pasižiūrėk prie mano parašo
Vartotojo avataras
Baltras

Burės numeris: 767

UNREAD_POST Vertejas 20 Sau 2010 07:50

Aš nuoširdžiai tau rekomenduoju dar negalvoti apie formulę. Formulė tai ne tik brangi ir trapi kaip kiaušinio lukštas lenta. Tai brangi burė, kurių dauguma taip pat kaprizingos ir lengvai laužomos (žinoma dar ir brangus stiebas ir gikas). Formulė - varžybinis inventorius ir tikrai nemėginčiau su formule mokytis kabintis už trapės :) Mokymasis naudotis trapecija yra vienas iš tavo lentos nelaukiamiausių momentų :D Tiesa, nieko negaliu pasakyti apie Formula experience - gal ir tvirta.
Forume galima žiemos vakarais ilgai rašinėtis kas tau būtų geriausia, patarti netgi konkrečius modelius ir litražus, bet tikrai geras variantas būtų tau atlėkti į Ventainę, kai tik čia apsigyvens kas nors iš "vietinių" (bull ar bobas). Jei praleistum čia porą savaičių ir sąžiningai padirbtum - esu tikras pajustum tą vandens šniokštimą, o tavo akys 4 kartus padidėtų :) Be to išbandytum įvairaus litražo lentas ir gal būt jau žinotum ką tau pirkti.
Sunku ginčytis su moterim, jei ji.. nuoga..
Vartotojo avataras
Vertejas

UNREAD_POST Fish-Bone 20 Sau 2010 10:29

Pukisbaisala rašė:130-145L šiuolaikinė (bent nuo 2005 gamybos) freeride lenta, 7 - 8,5 m2 ir planuojamos atostogos Ventainėje - tai viskas ko tau reikia 8)

Nu nežinau neinau ką reikėtų veikt su 8.5kmv bure Ventainėje, kai sveri 70kg :) Praėjusiais metais didžiausia, kurią naudojau - 6.0. Nepasakyčiau, kad buvo daugiau kaip kokios 5 dienos, kai didesnė burė būtų pasiteisinusi :)
LTU 1617
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

UNREAD_POST ezhys 20 Sau 2010 11:03

Bure perkama ne tik Ventainei. :)
O siaip klausimas toks - kokia ta tavo lenta? Jei nerandi kur parasyta, padaryk nuotrauka ir imesk i foruma. Nelabai suprantu, kodel nenori pirma ant jos ismokt elgtis su trapecija ir galbut ilipt i kojakilpes. Kai tai padarysi, tavo pasirinkimas zymiai praplates. :) Dabar vienintelis kitas variantas mano akimis - freeride 130-140ltr + 7.0-8.0m2 bure.
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

UNREAD_POST Gedas LTU76 20 Sau 2010 11:05

Keliauti, ar nekeliauti dėl didesnės balos, tai jau kiekvieno asmeninis reikalas. Jei praburiuota pora metų kažkur netoli nuo namų, o ta vieta tinkama buriavimui, tai galima ir toliau ten buriuoti.
Patarimas, renkantis inventorių yra paprastas, nueini ant kranto ir pasižiūri su kuo kiti buriuoja. Žmonės dažniausiai atsirenka inventorių pagal vietos sąlygas ir natūralios atrankos būdu išlieka geriausias inventorius. Dėl to nuvažiavus kažkur ir pabandžius kažką, nebūtinai tai pasiteisins ten, kur dažniausiai buriuoji. Akinyje vyrukai patarinėtų visai kitus dalykus, Drėvernoje - dar kitus, Kauno mariose - vėl kažką kito pamatysi. Ventainėje tu gali išbandyti inventorių ir save, bet tai nebus inventorius tinkantis tavo namų sąlygoms, o kaip supratau, tai ieškai būtent tokio derinio.
Gero vėjo
Gediminas
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Karkute 20 Sau 2010 11:38

Vertejas rašė:Jei praleistum čia porą savaičių ir sąžiningai padirbtum - esu tikras pajustum tą vandens šniokštimą, o tavo akys 4 kartus padidėtų :) Be to išbandytum įvairaus litražo lentas ir gal būt jau žinotum ką tau pirkti.

Skamba labaiviliojančiai, bet aš apie tai girdžiu pirmą kartą, ar ten yra kur apsistot, kainos, ar man tas lentas duos pabandyt už dyką? Bet gal nepradedam naujos temos - manau apie ventainę rasiu informacijos pats.
Karkute

UNREAD_POST Karkute 20 Sau 2010 11:45

ezhys rašė:Bure perkama ne tik Ventainei. :)
O siaip klausimas toks - kokia ta tavo lenta? Jei nerandi kur parasyta, padaryk nuotrauka ir imesk i foruma. Nelabai suprantu, kodel nenori pirma ant jos ismokt elgtis su trapecija ir galbut ilipt i kojakilpes. Kai tai padarysi, tavo pasirinkimas zymiai praplates. :) Dabar vienintelis kitas variantas mano akimis - freeride 130-140ltr + 7.0-8.0m2 bure.

Dabar lentos nei nuotraukos nei pavadinimo pasakyt negaliu, nes ji kitam mieste, tai kai savaitgalį grįšiu, jei dar bus tikslinga, tai parodysiu.
Ne taip mane supratai - su trapecija aš pirmiausia ir noriu išmokt ant šitos senos ir didelės, kad negaila būtų ant naujos nei burę suplėšyt, nei lentą sulaužyt. O į kojakilpes tai aš jau lipu, jei geresnis vėjas, tai aš stengiuosi būti jose, bet labai jau nepatogu burę laikyt, nes gaunasi labai toli stiebas.
Karkute

UNREAD_POST Karkute 20 Sau 2010 11:52

Gedas LTU76 rašė:Keliauti, ar nekeliauti dėl didesnės balos, tai jau kiekvieno asmeninis reikalas. Jei praburiuota pora metų kažkur netoli nuo namų, o ta vieta tinkama buriavimui, tai galima ir toliau ten buriuoti.
Žmonės dažniausiai atsirenka inventorių pagal vietos sąlygas ir natūralios atrankos būdu išlieka geriausias inventorius. Dėl to nuvažiavus kažkur ir pabandžius kažką, nebūtinai tai pasiteisins ten, kur dažniausiai buriuoji. Ventainėje tu gali išbandyti inventorių ir save, bet tai nebus inventorius tinkantis tavo namų sąlygoms, o kaip supratau, tai ieškai būtent tokio derinio.
Gediminas

Pirma mano žinutė ir buvo su tokia mintim, kaip Gedas šneka, bet paskaičius kitų mintis, galvoju, kad mane lengvai gali įtaukt šis pavojingas liūnas ir iki Ventainės ar Dusios ar Kauno marių atvažiuot bus niekai. Šiaip aš iš Marijampolės, taigi Dusia ir Kauno marios man būtų arčiausiai, o tam ežere, kur aš būriuoju, tai tik aš ir būriuoju, nes 15km nuo namų, o aplink ežerą nėra miško.
Karkute

Kitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams