EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Svarbus pranešimas

Kalbam apie viską / let's talk about something

Svarbus pranešimas

UNREAD_POST Bobas32 01 Lap 2016 12:58

Stabdoma "Lietuvos Ekstremalaus Sporto Federacijos" veikla.
Šis pranešimas turės tokias dalis:
1. Kas buvo "LESF". Tikslai, įkūrimas, darbas.
2. Kodėl priimtas sprendimas stabdyti veiklą.
3. Kaip matome ateitį - pamąstymai ir pasiūlymai.
4. Terminai
5. O ką mes toliau?

1. Lietuvos Ekstremalaus Sporto Federacija, arba "LESF" buvo įkurta tam, kad apjungtų kelias sporto šakas į vieną struktūrą: burlenčių, jėgos aitvarų ir banglenčių. Visos trys sporto šakos labai susijusios, jose sportuoja tie patys žmonės. Vizija buvo tokia, kad vystyti šias sporto šakas vienoje organizacijoje bus efektyviau. Priimta taktika - "LESF" suburia šių sportų entuziastus į vieną bendruomenę bendram darbui, organizuoja nacionalines varžybas ir čempionatus, tampa šių sporto šakų atstove tarptautinėse organizacijose ir atstovauja Lietuvos sportininkų interesus tose organizacijose.
2. Šiai dienai tenka pripažinti, kad nepavyko užtikrinti pakankamo LESF palaikymo tarp pačių sportininkų. Organizavome varžybas, čempionatus, tapome nacionaliniais atstovais tarptautinėse organizacijose IWA, IKA ir ISA. Kažkiek metų viskas vystėsi taip, kaip ir planuota. Tačiau pastaraisiais metais sporto vystymas sulėtėjo, pačios federacijos veikla sulėtėjo, federacijos palaikymas tarp sportininkų sumažėjo. Todėl manome, kad reikalinga esminė reforma ir dabartinė padėtis neturi perspektyvų.
Priimtas sprendimas stabdyti "LESF" veiklą. LESF neturi jokių finansinių įsiskolinimų ir neišspręstų teisinių ginčų. Tai yra, liaudiškai šnekant, balta ir švari federacija, kuri patiria moralinį bankrotą. Federacijos veikla nebuvo finansuojama valstybės ar tarptautinių organizacijų lėšomis.
3. Beveik visos šios atstovaujamos sporto šakos yra, arba ruošiasi tapti olimpinėmis sporto šakomis. Taip pat gali keistis ir šių sporto šakų atstovavimas olimpiniame komitete taip, kad daugiau bus remiamos nacionalinės šių sporto šakų organizacijos. Tai sudaro perspektyvas galimam valstybiniam finansavimui.
Įvertinę esamą padėtį ir galimas perspektyvas, manome, kad pats laikas esminei reformai. Norime pakviesti entuziastus burtis į organizacijas ir perimti šių sporto šakų atstovavimą. Šis pasiūlymas skirtas visiems sporto entuziastams. Tikime, kad pasikeitusios sąlygos gali suteikti galimybę dirbti ir išgyventi iš šios veiklos. Tai svarbu visiems, bet ypač jaunimui.
Kaip: entuziastai įkuria (aktyvuoja) atskiras burlenčių, jėgos aitvarų ar banglenčių sporto organizacijas (atitinkamas asociacijas). LESF perleidžia atskiras funkcijas kiekvienai konkrečiai organizacijai. Jeigu susibūrusios atskirų sporto šakų organizacijos nutars, kad vis dėl to yra prasmė kažkiek dirbti kartu ir kartu - galite perimti LESF savo žinion visomis teisėmis.
Mes tikime, kad tai padės ateiti aktyvesniems ir veržlesniems žmonėms, ir jie padės greičiau ir aktyviau vystyti šias sporto šakas, didinti jų populiarumą, auginti sportininkus, atrasti naujas galimybes.
4. LESF stabdymo procedūra jau pradėta. Prašome, kad padėtumėte išplatinti šį pranešimą visiems galimiems entuziastams, susiburtumėte, įformintumėte organizacijas Lapkričio mėnesį. Gruodį perleidžiame LESF funkcijas. Nuo 2017 metų sausio 1 dienos - naujos organizacijos tampa Burlenčių, Jėgos Aitvarų ir Banglenčių sportų nacionaliniais atstovais.
2017 metų LR Taurės varžybas, taip pat ir Čempionatus turi vykdyti jau naujos organizacijos, arba žmonės. Kadangi, šios varžybos buvo nuostolingos, siūlome perimti ir tradicinę tarptautinę regatą "Baltic Cup, Lithuania". Šios regatos pagalba galima pritraukti ir sukaupti lėšų tam, kad pavyktų įvykdyti LR Čempionatą ir kitas svarbias nacionalines varžybas.
5. Mūsų patirtis niekur nedingsta. Esame pasiruošę konsultuoti, patarti, pasidalyti įžvalgomis, išsakyti savo nuomones. Norėtume nebedalyvauti aktyvioje veikloje, kad vėl nepradėtume stabdyti entuziastų, krizėse suformuotu perdėtu atsargumu. Bet jeigu reikės mūsų patirties ir žinių - visada pasidalinsime tuo, ką žinome.
Tolimesnė asmeninė veika siejama su VŠĮ "Ekstremalus Sportas".
VŠĮ "Ekstremalus Sportas" veikla numatoma tokia: tinklapis ir forumas. Vietiniai renginiai "WindSurf Camp", "Maratonas", "Buliaus Slalomas" - jeigu sutiksite kad juos vykdytume. Stengsimės palaikyti "Vaikų stovyklas" ir Kintų spotą.

Su pagarba
"LESF" vardu
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST buriukas 01 Lap 2016 23:43

Ačiū už labai daug puikiai įvykdytų renginių per daug metų. Ačiū už visas gautas geras emocijas ant ir prie vandens. Tikėkimės, kad varžybos toliau vyks. Ir reikia džiaugtis kiekviena diena, varžybomis , nes viskas greit keičiasi . Gražios žiemos !
Vartotojo avataras
buriukas
 
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 22 Lie 2005 01:50
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 317

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST olegis 02 Lap 2016 15:18

Aciu Bobui ir Buliui uz viska ka esate padare, nerasysiu apie tai kaip gaila (nors is tikruju tai LABAI gaila)!

Per jus sis sportas tapo daugiau nei "laisvalaikio leidimo budu", per jus supratau kas yra varzybos, per jus iprasminau visa tolimesni tobulejima buriavime.

Aciu ir iki pasimatymo Kintuose :)
Olegas LTU117
Danguje tiek ir kalbų, kaip apie jūrą ir saulėtekį. Ten kalba apie tai, kaip velniškai smagu stebėti milžinišką ungninį rutulį, kaip jis tirpsta bangose. Ir vos matoma šviesa, lyg iš žvakės, dega kažkur tolumoje...
Vartotojo avataras
olegis
 
Pranešimai: 316
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009 10:13

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST SAULS 02 Lap 2016 18:50

Sveiki,
Pridėsiu savo – visiško freeraiderio, kuris niekad nedalyvavo varžybose, ir kuriam jų visai nereikia, mintis:
- Bobo & Buliaus entuziazmas ir taip nerealiai ilgai vežė. Visiems akivaizdu, kiek resursų (visomis prasmėmis) reikia veiklos vystymui ir organizavimui. Kintuose/ Ventainėj esu praleidęs jau nemažai laiko, ir mačiau, kad po varžybų B&B nevisad ir padėkos sulaukdavo normalios. Todėl visiškai natūralu, kad sprendimas toks.
- Žiūrint rinkoje bendrai, iš populiarinimo naudą turi tik surfhousas/ xpro/cibas ir kiti pardavėjai. Norint investuoti į rinkos auginimą, daryti bent minimalų lobizmą, būtina apjungti jėgas/ pažintis/ įdirbį, ką ir suteikia asociacijos/ federacijos. Ir vis tiek kažkas turi finansuoti, bent pradžią/ minimalų palaikymą. Jei tokios iniciatyvos neturime, lieka “kiekvienas už save“;
- Aš matau kitą riziką, kuri aktuali jau man, ir turbūt daugeliui freeraiderių: kad vieną dieną, VŠĮ B&B pasakys: eikit visi nx ir nebeorganizuosim nieko. Forumas, Kintų stovyklos su renginiais, lygiai taip pat gali pasidaryti kiekvieno, arba niekeno reikalas. Ir Vartai/Komfovent gali nebeišgelbėt.
Todėl, nors ir nedalyvauju varžybose ir olimpiadose, man šis sprendimas rūpi. Kai kas papostina „kaip patiuninti burę“, sulaukia krūvą atsako, o į šį postą beveik tyla.
Tai va.
SauliuS
Vartotojo avataras
SAULS
 
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 23 Lie 2007 20:54

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST mindaugasa 02 Lap 2016 21:34

Didelis dėkui B&B
+1 SauliuS
mindaugasa
 
Pranešimai: 45
Užsiregistravo: 10 Spa 2014 21:26
Burės numeris: 0

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST snobas 02 Lap 2016 23:46

Dėl asociacijos finansinės egzistencijos mano mintys artimos išreikštoms Sauliaus. Ir nors esu tik mėgėjas ir man buriavimui kompanijos nereikia, bet kartais smagu praleisti laiką įvairiapusiškoje kompanijoje. Gaila, jei neliktų susitikimo vietos Kintuose.....
snobas
 
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 12 Rgp 2014 10:42
Burės numeris: 6

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST Gustas 03 Lap 2016 11:38

:( nors ir burbedavom del varzybu, ju buvimo ar nebuvimo, laiku ar nelaiku pranestos info, bet vistiek mes visi buvome laimingi ir galiausiai begalo dekingi B&B.
Mano asmenyje, B&B buvo tie kurie sugrazinimo mane i burlenciu sporta (buvau iskeites i kaitus). Ir supratau, kad jusu varzybu laukiu ir laukiu. Gaila, kad siais metais nepavyko ir Taures ir LR cempo varzybos, bet vistiek be galo gaila, kad ju gali isvis nelikti...
Pritariu kitu issakytai minciai, kad nauda turi pardavejai, bet va pardavejai visai prie varzybu organizavimo neprisideda. Visi pardavejai susikoncentrave i Freeriderius, ir va todel neatsiranda pakankamai nauju varzybu dalyviu.
O varzybose tikrai daug emociju, azarto ir galiausiai tobulejimo.
Vartotojo avataras
Gustas
 
Pranešimai: 219
Užsiregistravo: 11 Spa 2004 11:08
Miestas: Elektrenai
Burės numeris: 515

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST spoil 03 Lap 2016 15:31

as kazko nesupratau visi laidoja exs bet kaip suprantu yra naikinama tik asociacija. Bet ne Extreme sports ir renginiai kaip ir vyks Baltic Cup ir Buliaus slalomas lr taure, wind campas, marotonai ir tt. bus naikinamas nereikalinga ministerija :) kuri buvo sukurta su tikslu burti, bet pasirode per laika nera ka burti :) ar as kazka ne taip Bobai pasakiau, nes cia jau visi jus laidoja ir atsisveikina :)
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST Bobas32 03 Lap 2016 23:27

Mes liekame Kintuose. Auginsim vaikus, buriuosime. Kai galėsime suorganizuosime kokias varžybas, arba ne. Bet pagrindinis siekis yra tame, kad norime, kad šią atsakomybę perimtų aktyvesni, agresyvesni, drąsesni. Mes esame gyvenimo apvolioti, storas odas užsiauginę, jautrumą praradę. Nebeturime aštrios reakcijos naujoms galimybėms. Kaip dirbome kriziniu režimu, taip dirbame ir dirbsime, nes kitaip nebemokame, nors ta krizė jau senai pasibaigė.
Užaugo daug gražaus jaunimo - laikas Jums - Juozas, Karolis, Paulius, Vytautas, Darius ir t.t.. Yra entuziastų - Donaldas, Arūnas, Audrius, Gustas, Olegis ir kiti. Galima vardinti ir vardinti. Kažkada neradęs galimybės dirbti išvažiavo, pvz: Andrius. O galėjo rasti vietą šioje aktyvioje veikloje, galėjo ir dar vis gali būti puikus sportininkas arba treneris, organizatorius. Galimybės tikrai yra naujos, puiki proga startuoti. Visko išmoksite, kaip ir mes mokėmės. Todėl norime, kad perimtumėte ir varžybų paketą - baltic cup, čempionatai, taurės varžybos. Manome kad tada bus geresnis naujos organizacijos startas. O tada laimėsime mes visi, kartu su mūsų mėgstamu sportu.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST snobas 04 Lap 2016 00:40

spoil rašė:as kazko nesupratau visi laidoja exs bet kaip suprantu yra naikinama tik asociacija. Bet ne Extreme sports ir renginiai kaip ir vyks Baltic Cup ir Buliaus slalomas lr taure, wind campas, marotonai ir tt. bus naikinamas nereikalinga ministerija :) kuri buvo sukurta su tikslu burti, bet pasirode per laika nera ka burti :) ar as kazka ne taip Bobai pasakiau, nes cia jau visi jus laidoja ir atsisveikina :)

O manai, kad organizuoti Baltic Cup, Campus, Maratonus nereikia jokių resursų?
snobas
 
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 12 Rgp 2014 10:42
Burės numeris: 6

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST spoil 05 Lap 2016 01:44

Bobai sveikinu, nuo dabar tikiuosi dazniau susitikti prie molo ar siaip prie juros ;) ir pasikeisk surfa iki kito sezono :) pas banglentes turbut dabar akcijos prasidejo jie ten geru turi :D
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST zygis 06 Lap 2016 14:51

Dėkui už tai ką padarėt, Jūsų entuziasmas nepamirštamas. Tikiuosi dar ilgai jus rasti prie vandens. Pranešimas paskelbtas Vėlinių dieną, bet Jūs dar neatrodot mirę :D
Vartotojo avataras
zygis
 
Pranešimai: 223
Užsiregistravo: 10 Rgp 2005 22:54

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST mindaugas41 07 Lap 2016 20:53

Jaučiuosi suvedžiotas ir paliktas. Tiek pinigų išleidau. Jei sustabdysit veiklą, reikalausiu grąžinti išleistus pinigus inventoriaus įsigyjimui ir dar už sudegintą kurą ir dar už ką nors. Ir neabejoju, kad mano pavyzdžiu paseks daugiau infekuotų buriavimo bacila žmonių...
O jei rimtai, tai jūs, bičiuliai, net neįsivaizduojate kiek gero buriuotojų bendruomenei esate padarę, ir nė kiek neabejoju, kad dar daug padarysite. Milžiniškas AČIŪ. Labai lauksiu jūsų organizuojamų "vietinių" renginių. Pasimatysime ant vandens.

41
Vartotojo avataras
mindaugas41
 
Pranešimai: 81
Užsiregistravo: 15 Bir 2009 08:00

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST Giedrius LTU11 16 Lap 2016 18:35

Noriu padekoti B&B uz daugiameti darba.
Teoriskai kas parasyta skamba kaip ir OK. Galbut kooperavimasis tarp skirtingu disciplinu ir nepavyko.
Bet mane neramina klausimas, ar atsiras alternatyvos. Kol kas jos, deja, labai jau teorines.
Bijau, 2017 gali buti vakuumas, bent jau oficialioms varzyboms.
Giedrius, LTU11

http://ga-windsurfing.com/

+370 61233763
Vartotojo avataras
Giedrius LTU11
 
Pranešimai: 795
Užsiregistravo: 18 Vas 2005 12:28
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 11

Re: Svarbus pranešimas

UNREAD_POST bigbenas 21 Lap 2016 18:45

Labai liūdna...
Vartotojo avataras
bigbenas
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: 18 Geg 2016 15:59
Burės numeris: 0

Kitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 13 svečių


cron
Prisijungimas nariams