|
Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems Post here your HowToDo question
studentas 26 Bal 2005 08:27
Bobai,
as tai posukio nepriskirciau prie elementariausiu dalyku... :)
isiskaityk i Jezaus zodzius apie posuki sioje diskusijoje...
Man labai smagu plaukti su 100Ltr lenta, siemet nusipirkau 92Ltr wave lenta, tikiuosi pakankamai daznai ja naudoti juroje.
Del dideliu lentu: siaip plaukioti su jomis man nera kazkokio "nerealaus" kaifo, taciau gonkes yra visai kas kita, todel siemet pries sezona turejau labai didele pagunda grizti prie formuliu, tiesa sakant ta pagunda vis dar turiu, taciau greiciausiai susilaikysiu (gal pabandysiu vasara viena ar kita inventoriu ir i sezono pabaiga ar kitam sezonui vis tik pasirysiu). Problema yra ta kad visko neapziosi tiek fiziskai tiek finansiskai, todel siemet planuoju plaukti tik slalome, wave ir super X, manau jei bus daug vejo tai ir su freestyle lenta galesiu pasikapoti slalome.
Del mokymosi: jei zmogus tik pradeda, jam labai tiks GO, jei jis jau kiek pazenges, geriau imti kiek mazesne lenta. Aisku butu labai gerai jei zmogus zinotu ar jis nori freestyle ar race.
-
studentas
-
Bobas32 26 Bal 2005 08:44
1. Plaukti su Go taip pat kaifas (net ir juroje). F2 94 waveraidinant daug malonesne, staigesne ir t.t. Ore dar tos lentos nesukontroliuoju.
2. Su 6.2 bure plaukiu su Go nuo mazdaug 6.5 m/s iki 9. Tada imu F2 94 litru 9..14 m/s, juroje 9...12. Jeigu vejas dar stipresnis, vel imu Go. Didesnis vairas ir sunkesne lenta leidzia didziulius pereborus suvalgyti tiesiog kojomis. Isispiri kad neskristi per prieki, ir ziurek , po truputi vaziuoji (per Ervina sausio 8d) Kai pucia daugiau kaip 13...14 m/s posuki padaryri ezere su 6.2 bure beveik neturiu sansu.

-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Jezus 26 Bal 2005 10:05
Visu pirma bobai sveik. As biski jau laike pasimeciau, tu senas surferis pasirodo. Tada reiskia dar vienu sezonu anksciau.
Siaip kad ir kokia pertrauka bebutu reikia gryzti ant tinkamo inventoriaus ir daryti radikaliausius daiktus ties kuo sustojai praeita karta, aisku jei nesi del sveikatos priverstas plaukti konservatyviau. Nes jei po pertraukos darysi "apsilima", tai po "apsilimo" gali gautis nauja pertrauka, tokiu budu ir plauksi visada kaip per "apsilima". Girdejau nusiskundimu, kad vat kanaruose jiem gerai nes kasdien plaukia, o mes kas savaite ar dvi turim prisiminti kaip plaukt reikia. Ne velnio - man asmeniskai didziausias progresas lietuvoje, nes organizmas speja suvirskinti pojucius, pamastyti ka reiktu daryti kitaip. Kanaruose per menesi atplaukioji puse to laiko ka cia per sezona, bet isvaziuoji koks atvaziaves, tik tinkamos nuotaikos pasisemi is vietines publikos.
Pas mane niekada nebuna "apsipratimo su inventorium", apsipratimo su vieta, "prisiminimo" ar pan nesamoniu. Vienintelis apsilimas jei jauciuosi uzpelyjes, tai prasitampymas ant kranto ir 2 halsai pirmyn atgal kad raumenys pradetu dirbt, bet cia net kasdien plaukiant procedura ta pati. Reikia ne prisimint kaip plaukti, o plaukti. Prisiminti galima vakare, bare.
O del inventoriaus tai kazkaip neitikinamai pasiteisinai. Bent as ore deramai nesuvaldau praktiskai jokio laivo su 2 nesuglaustom kojakilpem gale ar 65cm ir platesniu daiktu, jau nekalbant apie toki dydi ir svori. Jei is tiesu puikiai sekasi kontroliuti GO ore, aukstai kontroliuojamai sokineti ir daryti posukius, tai turbut ir vel mes radikaliai skirtingus dalykus vadinam tais paciais vardais.
Tiesa su tavo svoriu, freestylui ezere tau reiketu tarpines lentos. su GO nieko protingo neismoksi, o su F2 bus per daug sunku, nes turbut jinai su tavim skesta. Pats saldziausias dydis ploksciam frestyle yra svoris+30L, o radikalesniam - svoris+25L. Su GO tu neiteisingai galvosi kad kontroliuoji bure, nors realiai tu ja laikysi atsiremes i lenta, man taip buvo su 130L lenta. Aisku neturint kitos iseities, be vejo tavo vietoj turbut bandyciau su GO o ne su 94L. Bet kaip girmantas ir minejo, nors GO buvo ir geras laivas tau zengti kelis pirmus zingsnius, dabar jinai tave stabdo, nes keisti ir brangu ir tau paciam nesijaucia didelio poreikio tai daryti.
citata:
Jeigu galima isivaizduoti gera All ROUND lenta, tai yra GO. Plaukiau su ja - formule, slalome, bangose, sokinejau tiek kiek galejau.
Reikejo rekomenduoti lapinui, kai ieskojo ALL ROUND lentos slalomui, jurai ir suoliams
O jei rimtai, tai tikiu kad visose siose disciplinose imanoma vienodai blogai plaukti su sia lenta. Bet kad plaukti gerai reikia FW, slalomines ir wave (freestylewave) lentu. Neleisk reklamai priversti tave patiketi tuo ko nera. Tas bichas is nuotrauku su azuoliniu rasomuoju stalu ir windsurf bure panasius triukus reklaminiam bukletui susuktu.
Savo laiku sauskelnes irgi labai geras daiktas, bet jei su jom eisi i pradine mokykla aplinkiniu reakcija bus dar blogesne nei mano i tave. Tu dabar esi ant pradines mokyklos slenkscio.
-

Jezus
-
Akinys 26 Bal 2005 14:43
surfing, windsurfing, kitesurfing... visuose terminuose yra surf. o surf yra bangu musha. taigi, ka reishkia serfinguot aishkint nereikia.
so, ne visi burlentininkai ir kaiteriai yra surferiai, kas ir matosi ish sios diskusijos. daugiau gincytis ner prasmes, nes ne apie ta pati kalbate, broliai.
akinys, ltu626
p.s. atsakymas i temos klausima - "ar galima ?" yra vienintelis ir aishkus - TAP 
Paskutinį kartą redagavo Akinys 26 Bal 2005 18:32. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Jezus 26 Bal 2005 17:00
noriu windSURFinti, kada normali kryptis?
pagarbiai,
ezero kalinys
-

Jezus
-
Akinys 26 Bal 2005 18:41
[quote="Jezus"]noriu windSURFinti, kada normali kryptis?
pagarbiai,
ezero kalinys[/quote]
reik ne vien krytpies. pagal http://www.meteo.lt/jura.php
juroje tik +5, kas windSURFinimui tikrai per shalta.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Bobas32 26 Bal 2005 23:26
Jezau, atvirai, man visiskai vienodai ka apie mane mano kai plaukiu su Go. Jeigu nori - juokis, nori pyk, bet jei patinka, tai kodel turiu to gedytis?
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Jezus 27 Bal 2005 00:18
Nieko nereikia gedytis, tik jei galimybes leidzia imti inventoriu pagal sugebejimus. Taves senai verkia ir freestyle lenta ir formule, kol tu su GO kvailioji. Kad stengiesi isspausti max su turimu inventorium tai maladiec, kitas galetu nuleisti rankas ir sakyti mano inventorius cajnikinis tai net nesistengsiu.
Tiesiog nori tai pripazinti ar ne, inventorius formuoja plaukima. Ir jei tu su GO ar furmule mokysiesi freestyle manevrus, perejes ant normalios lentos pamatysi kaip toli tai nuo tikrojo manevro atlikimo.
Tik tiek, gal mano rasymo stilius yra uzgaulus. Sorry, realiai noriu padeti remiantis tuo ka savo kailiu patyriau, ir ko nereiketu patirti. Jei uzsispirsi ismoksi ant GO ir poto is naujo ismoksi and tikros lentos, pats taip dariau, bet dideles prasmes dvigubame jegu svaistyme neizvelgiu.
Tiesa ne visada gali is karto susipirkti visa reikiama inventoriu, bet svajoti verta. Tada svajones lengviau pildosi.
Nieko nuostabaus kad tau tavo lenta patinka, as net del savo seno didelio exoceto nesijauciau labai nelaimingas, kol po poros sezonu neisigijau RRD. Reikia tureti su kuo palyginti kad ivertinti. Principe negerai darau, kad viskuo patenkinta zmogu bandau ismusti is pusiausvyros, bet man atrodo kad tu ilgai tuo vistiek neapsiribosi, o veliau bus gaila laiko.
Na atrodo pakankamai prirasyta kad pasimete zmones gautu pakankamai informacijos del to ka siulo ir kuo grasina mazesnes lentos (ir kad jos isvis egzistuoja). Tikiuosi si zinute bus paskutine ta tema.
Svarbiausia kad zinai pagrindine buriavimo tiesa:
Bobas32 rašė:...atvirai, man visiskai vienodai ka apie mane mano kai plaukiu...
-

Jezus
-
kazas 03 Rgp 2005 22:29
as jau pora menesiu buriuoju kursiu mariose ir mane kazkaip labai traukia i jura. ar man jau verta pabandyti plaukti juroje. beje as nezinau ar mano turima fanatic viper lenta tinkama jurai?
-

kazas
-
Zilvinas 03 Rgp 2005 22:54
Jei pasiruoses jau keisti inventoriu - lysk. Kai turesi sipuliu kruva nereiks rupintis senojo inventoriaus pardavimu - tu jo nebeturesi, galesi iskarto pirktis nauja. Jura buna negailestinga, reik su ja susidraugauti.
-

Zilvinas
-
-
kazas 03 Rgp 2005 23:14
as jau pora menesiu buriuoju kursiu mariose ir mane kazkaip labai traukia i jura. ar man jau verta pabandyti plaukti juroje. beje as nezinau ar mano turima fanatic viper lenta tinkama jurai?
-

kazas
-
Gedas LTU76 03 Rgp 2005 23:22
Kazai,
jei perskaitei visą diskusiją nuo pat pradžių, tai toks klausimas neturėtų kilti. Bet trumpai pakartosiu, jūra ir jūrinės sąlygos yra du skirtingi dalykai. Jūra kartais būna labai švelni ir tuo gali naudotis pradedantieji. Yra žmonių, kurie jūroje žengė pirmus žingsnius, o tu jau porą mėnesių buriuoji, tai neturėtų būti problemų. Sulauk sąlygų, kai vėjas, po dienos štiliaus, pradeda pūsti kampu į krantą, stiprumas iki 5 m/s ir pirmyn. Vienintelis skirtumas bus, jog buriuojant vienu halzu nesimatys kranto, taigi nepaskęsk savo mintyse ir laiku apsisuk
-

Gedas LTU76
-
-
Grįžti į Pradinukams / Beginners part
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių
|
|