EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

inventoriaus pasirinkimas: 75 kg cajnyko ant 135l, 69 cm?

Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems
Post here your HowToDo question

UNREAD_POST Romas 08 Kov 2006 14:56

<Ar ~ 80 cm pločio lenta ir 9 burė, ar mano minėta lenta su bure iki 7 kvadratų.

Pradeti nuo 9 m2 gan drasus zingsnis. Pima bure 9m2 gali buti jei zinai kas yra glisas, jei be problemu naudojiesi trape ir stovi kilpose.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST Girmantas 08 Kov 2006 16:02

alga rašė:Kai keičiau lentą nuo 135l į 120l ir burę 6.2 į 8.3, kažkiek bijojau, kad lenta nepasirodytų per maža, o burė per sunki. Nepasirodė. Visa tai yra freeride inventorius skirtas vidutiniškam statistiniam žmogui.

Aš pats (su savo 66kg) pradėjau nuo 6.2 burės, o po poros metų dasipirkau 8.3. Rezultatas: užtruko porą metų, kol įlipau į kilpas. Per retai išeidavo glisuoti.

Albertas

Albertai.. reikia nepamirsti, kad tavo inventorius zymiai senesnis, todel su juo glisuoti tikrai yra/buvo sunkiau, nei su moderniu, placiu ir lengvu laivu..

o del bures dydzio, tai man asmeniskai atrodo, kad mokytis su ~7 yra pats tas.. nes ji pakankamai didele, kad plaukiotum prie 6m/s, bet ne per didele, kad mokytumeisi ir progresuotum..
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Gedas LTU76 09 Kov 2006 01:54

Amžina tema, tokie patys patarimai. Net keista, kiek kartų galima tą patį, su tokiu pačiu entuziasmu rašyti :wink:
Krruk, ir septyni kvadratai gerai, ir lentos dydis visai nieko. Bet tu uždaviai pradines sąlygas į kurias patariant kokią lentą rinktis, būtinai reikia atsižvelgti - tai buriavimo vieta - vidurio ir Rytų Lietuva.... ehh, jau be entuziasmo, bet pakartosiu. Jei buriuotum ten, kur dabar esame mes, tai rekomenduočiau 90 ar net mažesnę lentą, nes per savaitę dvi dienas pučia Formulei, kitas dienas - 77 litrų weivuikui ir 4.5 burei, bei man, čia priaugusiam porą kilų (dabar apie 80) buvo pilnos akys ir net daugiau. Bet neatsimenu, jog Kertuojos ežere savaitgaliais pūstų 15-20 m/s. Taigi, Albertas labai teisingai pasakė, dėl permažos burės ne tobulėsi. Progresas yra tada, kai tu buriuoji, o ne stumdai vandenį. Tavo nusižiūrėta lenta turi virsutinę burės riba 7,5, ką planuoji daryti kai prakusi? Keisti ir lentą ir burę? Nes weivuoti su ja vistiek neišeis, jūrai reiks kitos, o didesnės burės neuždėsi. Tuo tarpu lenta, kurios plotis 85 cm, jau suteikia žymiai didesnes galimybes ateičiai, be būtinybės ją keisti, nes galėsi nusipirkti tik didesnę burę. O kai dar prakusi, mažesnis komplektas vistiek bus reikalingas, o šis liks lengvo vėjo sąlygom, kurių, pripažinkime, Lietuvoje būna daugiausiai.
O dėl burės mažumo, tai gera 7.5, mano manymu, pradžiai turėtų būti gerai, nes į porą tinka ir 9.0 ir 6.0. Beje, jei gerai pasirinksi lentą, tai yra tokių, kurios net šiuo atveju tau suteiktų galimybę nepirkti naujų daiktų.
Taigi, yra visokių lietuvių liaudies posakių, apie mokėjimą du kartus, ir apie tuos, kurie taip daro, bet tam ir yra forumai, kad tų, kelis kart mokančių būtų mažiau :wink:
Brukštelk laiškelį į info@bures.lt jei domina tokio inventoriaus įsigijimo galimybė. Atsakysiu turbūt tik kitą savaitę, nes dabar gaudom vėją Ile des Embias saloje. Čia su tokiu inventoriumi, kurį siūlau tikrai nebūtų ką veikti, bet ten kur žadi buriuoti, jis bus darbinis :D
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Laisvunas 10 Kov 2006 04:16

Gerai,kad nors taziko nesiulai.....,o kodel nepaminet kiek zmoniu prisiklauso tazikiniu rekomendaciju prisipirke taziku ir super truper dideliu buriu galu gale eme ir pasake-kam man to reik ...ar idomu typo plaukt kai nepucia....tai amzina diskusija be galo ir be krasto.....
Daba jei kalbet apie RRD SX 135 ASA tai lentos oficialus buriu diapazonas
6,5-8,5 m.0siaip be jokiu rupesciu ji puikiai varys ir su 6,0 ir su 9,0 burem !
Taigi komentuojant visuomet gerai butu bent pasiziureti apie ka kalba eina......
Daba del finansines medalio puses -iki velyku sias puikias naujas RRD SX135 ASA lentas galima isigyt tikrai uz puikia kaina-1950lt !!!!
Jei rupi zvanikit...869924884 Laisvunas CIBAS
Prikabinti failai
windsurf01.1.jpg
IMG_3027_resize[1].jpg
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

Ankstesnis

Grįžti į Pradinukams / Beginners part

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Prisijungimas nariams