ir siek tiek apie siandien:
backloopai vezha!!! toks butu mano siandienos shukis..
bet pradekim nuo pradziu..

vakar pavakarieniave pas juoza ilgai negalejome apsisresti ar liksime prie juros.. visokie baliai vilniuje nedave ramybes. taciau svarbiausiu momentu pasukome i desine. ir turbut ne vienas is musu nepasakys, kad padareme blogai. dienele super. vejas iki 16 metru, vidutinis ~12-14, zymiai stabilesnis nei vakar. issivyniojau 5.3 xoveri, bobas 5.3 icon'a, aidas 5.7 xoveri. lentos kaip ir vakar. svoris - gal numetem po koki kg..

po pietu prisijunge du latviai.. su ~85 ltr lentom 4.2-4.5 buremis.. vienas veidas matytas.. kitas graziai zaide su bure bangose.
isokus plaukti buvo labai smagu - bangos didesnes, bet tvarkingesnes, lygesnes, retesnes.. vejo pakankamai. apsiles islipau, pritempiau siek tiek bure - vejo gana - duokle komfortui. po to priejo baidas su kamera, sako: "ko nesiverti?".. prisipazinsiu truputi supykau ant saves uz vakar - del to kad pamirsau pritchardo zodzius ("remember you hit the lip, don't let the lip hit you") ir neisspardziau visu purslu kuriuos galejau. taigi siandien atsiemiau su kaupu. taskiausi i kaire i deshine.. o paskatintas 2008 metu pasiruosimo trenerio baido kaliau savo pirmaji gyvenime back'a.
buvo viskas labai paprasta.. varau pilnu greiciu -> ziuriu ateina grazi statejanti banga -> atsikabinu trapecija -> truputi pasileidziu bakstagu, kad igyti greicio -> lūpa -> BUM! -> traukiu ranka iki galo -> kojas i prieki -> galva per peti.. per mazai sukimo momento.. nusileidziu graziai ant shono, galine ranka paleidziu bure.. PATIKO! vandens startas - link kranto..
ir prasidejo.......... backloopai i prieki, speedloopai atgal ir frontside aerial'ai netoli kranto. sako baisu, kai pamatai backo virsuneje kaip ir kur leisiesi.. prisipazinsiu nepajauciau.. gal buvau per daug uzsivedes del pykcio, bet viskas vyko per greitai, kad suspeti issigasti, o tuo paciu ir labai svelniai bei graziai.. po pirmojo seke ir neblogu bandymu, ir neitin vykusiu, ir keletas over-rotate'intu.. karta pasokes labai aukstai sugalvojau - reikia daryt backa.. nusileidau ramiai, tvarkingai, ant sono.. supratau, kad backa reikia pradeti bangos apacioje.. jei fronta gali susukti pakabojes ore, backui turi suktis nuo pat suolio pradzios.. taigi pasileidau i staciu bangu medziokle.. mazieji pursleliai prie kranto, iki siol buve vienintele paguoda sumascius pasokineti, likdavo nepastebeti siekiant kuo greiciau prisikasti iki didziuju BANGU.. uzejus skvaliukui pries mane iskilo stati banga, o iki jos lyguma.. pilnas greitis, staciausia beveik luztanti bangos dalis, spjuvis i ora, verciuosi, WOOOOOW! leidziuos zemyn ir jauciu, kad bus negerai - sukimo momento per daug, lenta leidosi beveik plokscia.. nenorejau rizikuoti.. paleidau..... taciau paskutiniji bandyma laikau didziausiu pasiekimu savo buriavimo karjeroje.. nusprendem, kad po poros uzplaukimu vaziuosime namo.. susikaupiau ir pirmyn.. pirmu isplaukimu bangos nebuvo.. grizau, vel i jura.. buvau bebaigiantis perplaukti musha ir beveik prarandantis vilti surasti stacia banga ir siuo plaukimu, kai pamaciau jog man pasiseke.. iskilo pati paskutine mushos banga (toje vietoje siandien banga luzdavo per 1 is 7-8 isplaukimu).. vel - pilnas greitis, atsikabinu, staciausia vieta, spyris, suolis, sukuosi ir jauciu kaip viskas super.. leidziuosi, matau kaip nosis paliecia vandeni, neria iki stiebo.. ir... deja.. stovejau per staciai ant lentos - truko atsvaros atgal.. galine skatorina nere i vandeni.. saltyje jegu ne per daugiausiaim - islupo bure is priekines rankos, paskui ir is galines.. bet is vandens isneriau su sypsena.. pries tai darytais backloopais suplesiau truputi galine kojakilpe.. o situ - beveik isroviau ir varzta is lentos.. galutinai nuroviau prie kranto - cutback'u..
backloopai vezha! kad ir kaip visa laika back'ai atrode baisesni uz front'us, gyvenimas parode kas yra kas