EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

fotikai???

Reportažai iš buriavimo ar kito veiksmo vietų.
Posts here all photos/ movies from surfing spots

UNREAD_POST Zilvinas 19 Gru 2005 14:49

EOS 5d nesiulyciau, nes jis fullframe, o fotografuojant svarbus didelis zidinio nuotolis (zoomas kaikas sako). Ant jo uzdejus 200mm objektyva jis ir bus 200, tuo tarpu uzdejus ta paty objektyva ant eos 350d del matricos dydzio (t.y. mazumo) yra "crop factorius" 1.5, zidinio nuotolis gaunas 320mm.
Dar jisai (5d) neturi vidines blykstes( buriavimui nedaznai ji reikalinga, nes buriuojama paprastai diena).
Pritariu Alberto nuomonei 350d+pora objektyvu.
S2is yra grai nes:
turi vaizdo stabilizavimo mechanizma (prie didelio zoomo jis labai gelbsti)
filmuojant galima zoominti pirmyn, atgal (paprastai tai gali nedaugelis zoominiu muiliniu).
Zilvis siulo Pentax Optio WP, su juo gal ir buriuojant nuo lentos galima pleskinti :)
Vartotojo avataras
Zilvinas

Re: fotikai???

UNREAD_POST Edas50 19 Gru 2005 14:51

Tomas rašė:Sveiki,

zinau kad kai kurie ne tik su muilinukais ir telelfonais fotkinate, reiketu patarimo ko is senelio salcio prasyti, aisku saskaita su dovana atsiuncia:)

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/
bet tik pasvajoti:)

Na trumpai
Tomai, kokiu tikslu tau fotikas?
Jeigu ruošiesi fotkinti - šeimą, gamtą, žmones, sporto akimirkas, pjankes ir panašiai, o nuotraukas laikysi pas save kompe ir toliau niekur, ir jei nesiruoši iš to daryti MENO, tai tau SOČIAI užteks muilinės, kuri patogiai tilptų į kišenę. Privalumai akivaizdūs: patogu tampyt, neužima daug vietos, nebaisu pamest ar sudaužyt (nes sąlyginai nebrangus), ir kaip taisyklė kiekviena save gerbianti muilinė turi ir filmavimo f-ciją. Geras pavizdys yra Baido filmukas apie mane patį darytas iš muilinuko.

Tačiau jei jau nori pavaryt kaip tikras menininkas ;), t.y. gera kompozicija, ryškūs pirmo plano objektai su paplaukusiu backgroundu (arba ryškus fonas su išplaukusiu pirmu planu), pagauti geri sportiniai kadrai, gera kokybė esant silpnam apšvietimui, nuotraukos bus publikuojamos ne tik kompiutriniam ligmeny o jau ir ant popieriaus (leidiniai, plakatai, fotopopierius), tai jau tada be veidrodinio aparato neapsieisi.
Veidrodiniai fotikai visu pirmą (tai man aktualu) turi kaip didelį privalumą prieš muilines darant sportinius kadrus yra LAIKAS nuo shuterio paspaudimo iki kadro padarymo - veidrodiniuose tai daroma su vos 0.2 sec užlaikymu, tuo tarpu muilinukės galvoja vos ne 0,5-1 sec. (o gal ir ilgiau?) o tai ypač aktualu norint "pagaut" kadrą. Na toliau keičiami objektyvai - tai nerealus pliusas.
Paprastai objektyvai kainuoja... daug... Tokio, kokio reikėtų GERAI fotkint buriavimą iš katerio ar šiaip veiksmą (ir apie kurį aš svajoju), kainą yra nuo ~5000 Lt ir į viršų. Juose jau yra visiokie vaizdo stabilizatoriai visoms kriptyms, didelis paimamas šviesos srautas, daug atsidaranti diafragma, gera nepriekaištinga optika, realus kokybiškas priartinimas.
Toliau - veidrodiniai turi nerealų dalyką, kaip - Continuous speed up to 5 frames per second ir Continuous buffer Up to 60 JPEG or 17 RAW frames Up to 23 JPEG or 6 RAW frames. Reta kuri muilinė gali padaryti tiek kadrų per sekundę ir tuo labiau patalpinti į savo buferį (ar gal iš vis tokių muilinių nėra). Kam tokių f-jų reikia? Na tai elementarus gerų kadrų gaudymas ir momentinis jų talpinimas į atmintį, iš kurios, jau vėliau, fotikas permės į kortelę. Muilinės to nedaro, bent jau kol kas.
Na o didžiausias veidrodinių minusas - svoris, dydis, kaina. Juos reikia saugot, saugot ir dar kartą saugot. Kaip taisyklė, veidrodinai neturi savyje žaislų, t.y. video kamera, visokie efektai (B/W, Sophia, negative ir t.t.), tinklo adapteriai na ir t.t. ir pan.

Albertas rašė:Manau, už pinigus, kuriuos išleistum Canon EOS 5D galima nusipirkti 350D ir dar vieną ar du rimtus objektyvus. Kiek teko girdėti ir skaityti, šitoj aparatų klasėj objektyvas yra esmė, o 350-tojo matricos ir navarotų kokybės užteks visiems praktiniams panaudojimams.

Geri objektyvai gerai kainuoja, pirkti šudiną objektyvą vien dėl to kad pirkti - na tikrai nežinau ar verta. Iškeisdamas 5D į 350D (ar panašiai) ant objektyvo nesutaupysi, arba gausi magaryčių panašiai "gerą" kaip ir gamyklinėje komplektacijoje, o pradėjęs rimčiau fotkint nežinosi kur ir kaip juo atsikratyti. Bėje, 5D neturi įtaisyto blico.
Na tai tiek mano kuklios nuomonės. Tikiuosi nenusišnekėjau.
Prikabinti failai
1124359439_profi.jpg
Tomas ateity :)))
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

jo

UNREAD_POST Tomas 19 Gru 2005 16:18

nu asikiau darosi, bet kartu ir pats laikas prie pradzios gryzti:

kuri is siu 2 rinktis???

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz30/ 2100lt.
http://www.dpreview.com/reviews/canons2is/ 1700Lt.

vsio!
Tomas
Vartotojo avataras
Tomas

UNREAD_POST Vaidas K 19 Gru 2005 17:58

Man tai sidabrinis gražesnis...... Pala, pala.... o cia lyg ir burlentininkų forumas...
Vaidas K

UNREAD_POST Irmantas 19 Gru 2005 18:04

Aš imčiau fz30 (turiu fz20)
LTU 666
8 685 33760
Vartotojo avataras
Irmantas

UNREAD_POST Tomas 19 Gru 2005 18:42

Irmantas rašė:Aš imčiau fz30 (turiu fz20)

patenkintas?
Tomas
Vartotojo avataras
Tomas

UNREAD_POST Irmantas 19 Gru 2005 18:53

taip, labai
LTU 666
8 685 33760
Vartotojo avataras
Irmantas

UNREAD_POST kazas 19 Gru 2005 19:01

o su kokiais fotikais jus dazniausiai fotkinat varzybas?
Vartotojo avataras
kazas

UNREAD_POST Bobas32 20 Gru 2005 00:42

Canon man labiau patiktu, tuo labiau kad jis beveik deficitinis. Malonu pirkti is po prekystalio. Apie S2is ar kaip ten ji, girdejau kad daug kas issiziojes laukia jau metus laiko. O aplamai tai pirk stai ka:
Paveikslėlis
Ir fotografuoja, ir filmuoja, ir blicas yras, ir su krevetemis pasikalbeti galima, ir aquapaco nereikia :)
Nors, Garmino foretrex 201 irgi vaneniui nepralaidus turetu buti :)
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Laisvunas 20 Gru 2005 00:48

O ar turesi kantrybes istisai fotkint....?Man tai jos amzinai pritruksta...kol fotiko typo ner atrodo ,o bus tai pavarysiu,atsiranda...pavarai,o poto ir vel kokios nors islenda menamos priezastys kodel jau nebetaip norisi fotkint....gal cia tik man ?
Fotografavimas tai juodas darbas,begale laiko ir pastangu....gal geriau ka nusamdom ir padarys tau fotosesija ?
Prikabinti failai
Resize of w7.jpg
Resize of X FIRE 20.JPG
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

UNREAD_POST alga 20 Gru 2005 00:50

LTU 50 Edas rašė:Geri objektyvai gerai ainuoja, pirkti šudiną objektyvą vien dėl to kad pirkti - na tikrai nežinau ar verta. Iškeisdamas 5D į 350D (ar panašiai) ant objektyvo nesutaupysi, arba gausi magaryčių panašiai "gerą" kaip ir gamyklinėje komplektacijoje, o pradėjęs rimčiau fotkint nežinosi kur ir kaip juo atsikratyti.

5D kainuoja (anot Amazonės) 2900 USD, o 350-tas apie 900 USD. Argi už 2000 USD neišeis gero objektyvo?

Albertas
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Bobas32 20 Gru 2005 00:52

Bandziau skaiciuoti kiek su savim nuotrauku esu pasidares ir kokius fotoaparatus naudojau - viena karta su juosteline muiline + mustangas, 4 nuotraukos su juosteline Minolta ziema Palangoje ... daugiau neatsimenu. Visos mano nuotraukos padarytos draugu - Andzelkos, Edo, Baido, Gedo, Jono ir kitu...
Gal geriau nusipirk gera vaira, arba kelione i Egipta? O tai gausis ne tik inventoriaus ginklavimosi varzybos, bet dar ir sortu aksesuaru - fotoaparatai, akiniai, deklai, tases, masinos, sportbaciai .....
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST baidas 20 Gru 2005 01:23

pacios geriausios mano nuotraukos padarytos su Zenit B, Zenit E ir Zenit 122.
aisku jau nekalbant apie spionska AGAT . tokiu nuotraukyciu mokykloje buvo pripreskina ;)
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
--------------------------------------------------------
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST Edas50 20 Gru 2005 01:33

alga rašė:5D kainuoja (anot Amazonės) 2900 USD, o 350-tas apie 900 USD. Argi už 2000 USD neišeis gero objektyvo?
Albertas

Albertai, beabejo iseis, bent vienas tai tikrai ;).
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

UNREAD_POST Mindaugas 20 Gru 2005 07:07

Pritariu Laisvuno nuomonei

Jei rimtai nesiruoshi lyst y fotogrfija, tai paskuj tikrai pagalvosi
kad geriau visada muiline kishenej negu kartais kuprine ant peciu.
Minda LTU418
p.s. papusk tu man...
Vartotojo avataras
Mindaugas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Windsurfing Media

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams