EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

2006.12.15-16 AKINYS

Reportažai iš buriavimo ar kito veiksmo vietų.
Posts here all photos/ movies from surfing spots

2006.12.15-16 AKINYS

UNREAD_POST Girmantas 17 Gru 2006 02:18

Nuotraukas galite rasti ten kur visada.. kokybe nekokia - is video iskirpta.. bet vis maistas smegenims..

cia apie vakar:
2007 metu inventoriaus testai tesiasi.. siandien buvo puiki diena akiny isbandyti 4.5 vision'a. susirinkome penkiese - as (83kg/88ltr/4.5m^2), baidas(89kg/81ltr/4.1m^2), bobas(86kg/98ltr/4.7m^2), giedrius(70kg/84ltr/4.2m^2), andrius(103kg/110ltr/5.0m^2). vejas - 8-18 m/s, vidutinis apie 12-14. banga - 3m. oras/vanduo - silciau nei praeita savaite (bet buvau su storesniu hidrokostiumu :) ).

4.5 siuo metu mano maziausia bure. ja pasirinkau vision, nes plauksiu dienomis kai PUCIA, pvz siandien.. :) vision minkstesne nei crossover ar icon, todel ir virsutine riba yra aukstesne. kaip Gintas sako - vision'o pirminis truktelejimas yra svelnesnis - o tai prie ribiniu salygu leidzia suspeti ilipti i kilpas.
takeluodamas bure pritempiau ir isilgai, ir per gika daugiau nei rekomenduojama. vejas stiprus ir gusiuotas - norejosi plokstesnes bures. pasiuvimo kokybe isties auksta - jei pries kokius 3-4 metus simmeris kartais dar ir palikdavo kokia raukslele, tai dabar sureguliavus lates bure atrode kaip is piesinuko (ta pati pastebejom ir su 6.0 xd).
kontrole. toks butu mano sios dienos sukis. prie 15 m/s dar nebuvau taip komfortiskai plaukes juroje. galejau ir sokti, ir suktis, ir vel sokti, ir vel suktis.. :) nors retai pasitaikydavo patogi banga waveraidingui - karteli labai smagiai istaskiau pursla prie kranto.
silumos su 4/5 hidrokostiumu uzteko - nereikejo lipti i kranta susilti po kiekvieno uzplaukimo. vanduo negeliantis - plaukiau be pirstiniu.

kiti ispudzius parasys turbut patys.. bijau ka nors parases, sugadinti ju emociju kupinus rasinelius.. :)

jei trumpai: pusle pritryniau, bure isbandziau, lentos nosi sulauziau - diena uzskaityta! :D
Paskutinį kartą redagavo Girmantas 17 Gru 2006 02:22. Iš viso redaguota 1 kartą.
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Girmantas 17 Gru 2006 02:22

ir siek tiek apie siandien:

backloopai vezha!!! toks butu mano siandienos shukis..

bet pradekim nuo pradziu.. :) vakar pavakarieniave pas juoza ilgai negalejome apsisresti ar liksime prie juros.. visokie baliai vilniuje nedave ramybes. taciau svarbiausiu momentu pasukome i desine. ir turbut ne vienas is musu nepasakys, kad padareme blogai. dienele super. vejas iki 16 metru, vidutinis ~12-14, zymiai stabilesnis nei vakar. issivyniojau 5.3 xoveri, bobas 5.3 icon'a, aidas 5.7 xoveri. lentos kaip ir vakar. svoris - gal numetem po koki kg.. :) po pietu prisijunge du latviai.. su ~85 ltr lentom 4.2-4.5 buremis.. vienas veidas matytas.. kitas graziai zaide su bure bangose.

isokus plaukti buvo labai smagu - bangos didesnes, bet tvarkingesnes, lygesnes, retesnes.. vejo pakankamai. apsiles islipau, pritempiau siek tiek bure - vejo gana - duokle komfortui. po to priejo baidas su kamera, sako: "ko nesiverti?".. prisipazinsiu truputi supykau ant saves uz vakar - del to kad pamirsau pritchardo zodzius ("remember you hit the lip, don't let the lip hit you") ir neisspardziau visu purslu kuriuos galejau. taigi siandien atsiemiau su kaupu. taskiausi i kaire i deshine.. o paskatintas 2008 metu pasiruosimo trenerio baido kaliau savo pirmaji gyvenime back'a.

buvo viskas labai paprasta.. varau pilnu greiciu -> ziuriu ateina grazi statejanti banga -> atsikabinu trapecija -> truputi pasileidziu bakstagu, kad igyti greicio -> lūpa -> BUM! -> traukiu ranka iki galo -> kojas i prieki -> galva per peti.. per mazai sukimo momento.. nusileidziu graziai ant shono, galine ranka paleidziu bure.. PATIKO! vandens startas - link kranto..

Paveikslėlis

ir prasidejo.......... backloopai i prieki, speedloopai atgal ir frontside aerial'ai netoli kranto. sako baisu, kai pamatai backo virsuneje kaip ir kur leisiesi.. prisipazinsiu nepajauciau.. gal buvau per daug uzsivedes del pykcio, bet viskas vyko per greitai, kad suspeti issigasti, o tuo paciu ir labai svelniai bei graziai.. po pirmojo seke ir neblogu bandymu, ir neitin vykusiu, ir keletas over-rotate'intu.. karta pasokes labai aukstai sugalvojau - reikia daryt backa.. nusileidau ramiai, tvarkingai, ant sono.. supratau, kad backa reikia pradeti bangos apacioje.. jei fronta gali susukti pakabojes ore, backui turi suktis nuo pat suolio pradzios.. taigi pasileidau i staciu bangu medziokle.. mazieji pursleliai prie kranto, iki siol buve vienintele paguoda sumascius pasokineti, likdavo nepastebeti siekiant kuo greiciau prisikasti iki didziuju BANGU.. uzejus skvaliukui pries mane iskilo stati banga, o iki jos lyguma.. pilnas greitis, staciausia beveik luztanti bangos dalis, spjuvis i ora, verciuosi, WOOOOOW! leidziuos zemyn ir jauciu, kad bus negerai - sukimo momento per daug, lenta leidosi beveik plokscia.. nenorejau rizikuoti.. paleidau..... taciau paskutiniji bandyma laikau didziausiu pasiekimu savo buriavimo karjeroje.. nusprendem, kad po poros uzplaukimu vaziuosime namo.. susikaupiau ir pirmyn.. pirmu isplaukimu bangos nebuvo.. grizau, vel i jura.. buvau bebaigiantis perplaukti musha ir beveik prarandantis vilti surasti stacia banga ir siuo plaukimu, kai pamaciau jog man pasiseke.. iskilo pati paskutine mushos banga (toje vietoje siandien banga luzdavo per 1 is 7-8 isplaukimu).. vel - pilnas greitis, atsikabinu, staciausia vieta, spyris, suolis, sukuosi ir jauciu kaip viskas super.. leidziuosi, matau kaip nosis paliecia vandeni, neria iki stiebo.. ir... deja.. stovejau per staciai ant lentos - truko atsvaros atgal.. galine skatorina nere i vandeni.. saltyje jegu ne per daugiausiaim - islupo bure is priekines rankos, paskui ir is galines.. bet is vandens isneriau su sypsena.. pries tai darytais backloopais suplesiau truputi galine kojakilpe.. o situ - beveik isroviau ir varzta is lentos.. galutinai nuroviau prie kranto - cutback'u.. :D

Paveikslėlis

backloopai vezha! kad ir kaip visa laika back'ai atrode baisesni uz front'us, gyvenimas parode kas yra kas :)
Paskutinį kartą redagavo Girmantas 17 Gru 2006 04:04. Iš viso redaguota 1 kartą.
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Audrius 51 17 Gru 2006 03:28

Super vaizdai įspūdingi!!!
Man atrodo vieną back'a pastebėjau darant Bobą?
Iš nuotraukų matosi, kad šiandien kryptis patogesnė, labiau sideshor'as?
Audrius 51

UNREAD_POST Girmantas 17 Gru 2006 03:31

taip, siandien sokineti buvo patogiau.. bet tai ne tik del vejo krypties - vakar bangos buvo labiau sumaltos.. bobas manau ispudzius parasys pats, backa bande :)

cia tas pirmas kur aprasiau..
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Audrius 51 17 Gru 2006 03:59

Nesu didelis specas, tačiau man atrodo jeigu būtum pataikęs į statesnę ir labiau "užlinkusią" bangą viskas būtų užbaigta tvarkingai.
Audrius 51

UNREAD_POST Girmantas 17 Gru 2006 04:02

kaip paciam pirmam bandymui uzteko ir sitos statumo.. su statesnemis bangomis sukimo momentas budavo isties ispudingas..
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Vykis 17 Gru 2006 04:15

super foto ir super pasakojimas pasijauciau lyg tai darydamas ;)
Vartotojo avataras
Vykis

UNREAD_POST Bobas32 17 Gru 2006 18:14

Po Girmanto pasakojimo sunku ką nors ir pridurti. Penktadienį vėjas buvo stipriai gūsiuotas. Šeštadienį daug lygesnis. Abejas dienas bangos ritosi iki kopos. Ties šiauriniu molu bangos įspūdingo dydžio. Kai kurios lūždavo jūroje, lūždavo iš pagrindo. Teko kelis kartus susiskabti po tokia banga. Kartais vėjo pritrūkdavo. Sustojau be gliso ir žiūriu - ragai pareina. Įdomus jausmas - stovi užvertęs galvą ir matai virš burės užsiverčiančią bangą. Smūgis toks, kad gyvenime neužmiršiu. Kelias sekundes giką dar laikiau. Vėliau tokia jėga išraukė iš rankų, kad apie inventorių nebeliko jokių minčių. Banga pradėjo volioti kaip kokį šapelį. Ir laikė. Tarsi kažkas paėmė ir tempė gilyn po vandeniu. Gulėjau ir stengiausi nejudėti. Taupiau deguonį plaučiuose. Išnirau kažkaip be didelio streso. Po vandeniu prabuvau daug ilgiau nei įprasta. Vėliau pasisekė, nes kelis kartus mažesnės bangos užlūžo ant manęs, o ne ant burlentės. Pavyko pasivyti. Tai ko gero didžiausias mano įspūdis iš šios išvykos.
Šokinėti ir vartytis vengiau. Esu girdėjęs daug pasakojimų apie šaltame vandenyje lūžtančius kaulus ir sausgysles. Stengiausi plaukti racionaliai. O Girmantas tų istorijų matyt negirdėjo, tai ir šokinėjo kaip beprotis. Jautėsi puikiai ir ore lentą kontroliavo.
Penktadienis buvo tiesiog šuolių diena. Keleta kartų pabandžiau suktis. Paprastai backo metu iki galo neužsisuku. Trenkiuosiu tiesiai veidu į vandenį. Vieną kartą persisukau pakankamai ir leidausi taip, kad pajutau galimybę išstovėti. Nepasisekė. Priekinė koja iš kojakilpės išsimovė. Bet tai kol kas buvo švariausias mano backas. Pajutau pilną persisukimą ir kontrolę leidžiantis į vandenį. Daugiau tiesiog pašokinėjau. Keletą kartų vėl užsisukdavo lenta - bet tai jau dėl per stipraus vėjo.
Šeštadienį vėjas daug lygesnis, labiau side shore nei penktadienį. Keliais halsais užsipjovus buvo galima ir waveridinti. Bangos didelės. Nuo jų leisdavausi teisiog atidaręs burę. Taip pat raidino ir latviai. Sail360, kiti manevrai pas juos neįtikėtinai lengvai gaudavosi.
Superinė išvyka. Super stipriai bangose jaučiasi Giedrius, Girmantas šokinėja tiesiog nesveikai. Aš su Baidu ramesni, lėtesni. Mėgavomės skalbimu, tiesiog kaifavom. Šventosios upelis jūrą buvo nudažęs raudonai. Deja teko važiuoti į Vilnių. Šiandien raumenukus maudžia. Po jūros kažkodėl skauda krūtinės, pečių, pilvo raumenis.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Gintas 17 Gru 2006 20:58

Grazu. Geras dienas nuskynete. Backu mokymuisi vejo uzteko. Paskutini karta bunant vis bandymai baigdavosi bangos smugiu i bures virsune kylant - maza greicio.
Gaila, kad man tas 'nesalta' jau saltokas:)
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Girmantas 18 Gru 2006 04:10

bobai, prasau nepasakok man istoriju apie saltyje patirtas traumas.. man labai patiko.. :)

o is tikro viskas buvo taip.. tik kamera kazkodel pamirso nuspalvoti.. :)
Prikabinti failai
16.jpg
18.jpg
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST avantmov 18 Gru 2006 15:43

tie sventosios dazai turi labai negera kvapa,ane ?..o kaip skonis ?
avantmov

UNREAD_POST baidas 18 Gru 2006 15:46

skonis coca colos ... cia ne tas daziklis panaudotas apie kuri pagalvojai ...
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
--------------------------------------------------------
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST avantmov 18 Gru 2006 15:52

cia galetu andrius tiksliau atsakyti
avantmov

UNREAD_POST avantmov 18 Gru 2006 15:54