|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
Kancler 10 Lie 2013 11:01
Egisss rašė:Sheip tai jus biski darot tragedija is nieko, nereikia pirkti jokiu stropu tiesiog tas pacias surisi normaliu zvejybiniu mazgu ir toliau sekmingai kaituoji, pats praita sezona ivariau i kita kaita nusipjoviau 2 stropas, susirisau ir dar iki siol mazgai net is vietos nepajudejo.. aisku stropu ilgi paliko ne 25m o 24,90m manau isgyvensit ir su tokiu ilgiu 
na cia kiekvieno asmeninis pasirikimas kaip rizikuot savo gyvybe, mazgas kaip taisykle yra silpniausia vieta visada, o stropu atveju jinai pati save "pjauna"
-

Kancler
-
-
Egisss 10 Lie 2013 11:13
Kancler rašė:Egisss rašė:Sheip tai jus biski darot tragedija is nieko, nereikia pirkti jokiu stropu tiesiog tas pacias surisi normaliu zvejybiniu mazgu ir toliau sekmingai kaituoji, pats praita sezona ivariau i kita kaita nusipjoviau 2 stropas, susirisau ir dar iki siol mazgai net is vietos nepajudejo.. aisku stropu ilgi paliko ne 25m o 24,90m manau isgyvensit ir su tokiu ilgiu 
na cia kiekvieno asmeninis pasirikimas kaip rizikuot savo gyvybe, mazgas kaip taisykle yra silpniausia vieta visada, o stropu atveju jinai pati save "pjauna"
Na ziuresim atnaujinsiu tema po kokiu 2 metu kai mano mazgai vis dar laikys;)
-
Egisss
-
- Burės numeris: 2
Maito 10 Lie 2013 11:44
Topico esmė išsiaiškinti atsakomybę, o ne priversti Ryčką man nupirkti naujas stropas. Stropos čia paskutinėje vietoje. O atsakomybės klausimas pirmoje.
Kas būtu jeigu stovint ant kalno aš paprašyčiau draugo palaikyti mano snowboardą ir jis belaikydamas jį paleistų, ko pasekoje snowboard'as sužalotų kitą žmogų. Jūs norite pasakyti kad atsakomybė būtu snowboard'o savininkui? Kaltininkas būtu tas kuris apsiėmė laikyti bet nenulaikė. Kaito nuleidimo atveju situacija labai panaši.
Šioje situacijoje yra labi įdomus momentas - paslaugos faktorius. Bet esu tikras kad tas kuris daro paslaugą turi atlikti ją gerai ir iki galo(kitu atveju turi neapsiimti). Paslaugos darymas manau neatleidžia nuo atsakomybės, jeigu kažkas įvyksta blogai. Tiek aš prieš prašydamas kad nuleistų man aitvarą, tiek tas kuris nuleidinėją aitvarą, abu žino apie galimas pasekmes ir abu įvertiną riziką.
Pasikartosiu, kaip aš galiu būti atsakingas už kaitą (kurį ne aš nuleidau) ir kai aš jau esu atsisegęs nuo jo?
Kalbėjau su dviem teisininkais, prašiau kad parašytų savo nuomones šiuo klausimu. Kai gausiu ats. papostinsiu.
-
Maito
-
Andrius 10 Lie 2013 12:15
Tu kiauras esi. Ir geriau maziau spotuose tokiu  Tau pasake dauguma kaip yra, be to durna ir baznycioj musa Kai mokesi pinigus kvalifikuotam pakelejui/ nuleidejui galesi prasyti kokybisko paslaugos suteikimo! O dabar visi esam savi ir kaip galim taip stengemes padeti vieni kitiems, o tokie mamos vaikai, verksniai tegul sedi namie ir neina i lauka. Vargas per tokius zmones gyventi kitiems. Amen 
Tel.: 8-635-33777
-

Andrius
-
- Burės numeris: 0
Akinys 10 Lie 2013 12:26
Maito rašė:Pasikartosiu, kaip aš galiu būti atsakingas už kaitą (kurį ne aš nuleidau) ir kai aš jau esu atsisegęs nuo jo?
esi atsakingas už tavo nuosavybėje esantį turtą.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
ninja 10 Lie 2013 12:34
Sutinku su Andrium.... idiotizmas kazkoks.... nu atsitiko nelaime , gi visiems gali pasitaikyti.Pradejo cia kazkokiu teisininku ieskoti, tai sumastys, kad va Ricka kaltas (kaip sakant precedenta turesim) tai ir stovesim visi ant kranto su zvakem, nes niekas nenores aitvaro nuleisti. Bijos teisininku sprendimu. Palyginimai su snowbordais ir pan irgi kazkokie kreivi , is tos temos **ble , sunus zydras isaugo , Rycka kaltas , nes aitvara blogai nuleido.** baikit sitas erezijas i eteri leisti  . juolab kad draugai esat (ir busit) .
-
ninja
-
Maito 10 Lie 2013 12:37
Gerbiamasis Andriau, Kiauras esate Jūs vien už šitą sakinį: Andrius rašė: Tau pasake dauguma kaip yra...
Dauguma niekada nebus rodiklis! Daugumos nuomonė nebūtinai yra teisinga nuomonė, jeigu nesupranti šio esminio dalyko, tai esi apgailėtinas.
-
Maito
-
ninja 10 Lie 2013 12:46
-
ninja
-
Kancler 10 Lie 2013 13:06
Maito rašė:Gerbiamasis Andriau, Kiauras esate Jūs vien už šitą sakinį: Andrius rašė: Tau pasake dauguma kaip yra...
Dauguma niekada nebus rodiklis! Daugumos nuomonė nebūtinai yra teisinga nuomonė, jeigu nesupranti šio esminio dalyko, tai esi apgailėtinas.
as jau tau sakiau, net keliant kaita TU esi pats atsakingas ir tik kai esi tikras duodi zenkla paleisti aitvara, tavo atveju tu turejai Ryckai paaiskinti ka jis turi daryt, nes jis padare tai ko tu prasei, pagavo nuleido ideale aisku Rycka turejo pagaut nuleist ir laikyt, bet jusu situacijoj yra vienas momentas, kurio tu gal nelabai isisamonini, Rycka irgi stovejo su pakeltu kaitu, todel jis NEGALEJO tinkamai uztikrinti tavo kaito "saugumo" juk ir Rycka pasake, kad gavo gusi ir turejo nukelt koja nuo kaito, greiciausiai tada jis ji stumtelejo nejuciom ir atidare vejui o jei tau reik pateisinimo tai tu jo neturi, pats kaltas, nekabink ant Ryckos kaltes
-

Kancler
-
-
Leninas 10 Lie 2013 15:28
Kaitas - didesnio pavojaus šaltinis. Todėl yra tokio daikto valdytojo atsakomybė be kaltės. Trumpai tariant, kas kaitą vadeliojo tas ir kaltas pagal nutylėjimą. Galima būtų aiškintis niuansus, bet neįdomu.
-
Leninas
-
kasstiss 10 Lie 2013 17:03
Sio sezono pradzia atidarem svencelei,prisipuciau visai nauja kaita,kelis sykius prasiau pagalbos kazkieno nuleisti,dienos gale pastebejau perpjauta pusles apsaugine medziaga,pastebejau ant zoles butelio duzio stiklu. Plaukiau su rrd obsesion melynu kaitu.Prasau atsiliepti asmeni, kuris padejo nuleisti"neatsakingai" ,nes patyriau dideliu nuostoliu. 
-

kasstiss
-
avantmov 10 Lie 2013 17:47
labai gera diskusija.. is jos matome,darome isvadas..butent ,kad del panasaus tandemo ivyko ne viena tragedija ir niuansai labai svarbus..persasi isvada ,kad musu pajuryje mazai kuo galima jau ir bepasitiketi... negalima vien kaltinti vadeliotoja-atsakomybe yra pas nuleideja (ir visada ji turi buti) iki to momento ,kai jis paeme kaita,ir "perdave "Tau..bet ivyko kitaip,kas sukele pavojinga situacija..atsakomybe ne materialine-atsakomybe uz kito gyvybe reiketu tik dziaugtis ,kad gerb. Ryckos galva nenuriedejo pavejui
-
avantmov
-
Akinys 10 Lie 2013 18:27
Draugeliai dar neparašė, kokio dydžio kaitai buvo pas tamstas pučiant tiems 30kt. Tai irgi galėtų įnešt aiškumo.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Barmenas 10 Lie 2013 19:53
kaltas vejas, paduok veja i teisma! o jei tokiu butu kaip tu butu daugiau tai tikrai niekas nepadetu vienas kitam, dziaukis kad Rycka ejo tau padeti o ne ji kaltink nes visada turesi pats pasikelti ir nuleisti aitvara savarnkiskai
-
Barmenas
-
Zanas346 10 Lie 2013 21:53
joo, man galvoje tokios isvados: -kaltas be abejo vejas, nes buvo per stiprus, itariu gusiuotas ir siaip nepriderintas. -dar sakyciau yra problema kad nebuvo is anksto tarp partneriu sudaryta sutartis, kurioje turejo buti numatyti visi galimi atvejai -galima dar mesti akmeni spoto seiminkams, kad nepasamde pakankamai merginu kaitams nuleidineti -o siaip kaito nuleidimas tik po parasu, ir, kadangi tai rizikinga paslauga tai turi buti mokama. rizika didele todel turi kainuoti daug  vejas jau ateina
-

Zanas346
-
- Burės numeris: 346
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 3 svečių
|
|