|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
Martis13 20 Rgs 2012 16:00
hi. Siemet pradejau lakstyt su peter lynn twister IIr 5.6 kv. (matrasas, ir dar be depowerio ir su RANKENOM) Su landboardu ar bagiu prie 4-5 metru tempia neblogai(~30km/h)), gaima pjautis i veja ir strakaliot. Prie 7-8m/s galima padoriai sokinet. Esu is viniaus ir darbas neleidzia mirkt su burente elake arba su kaitu drevernoj (pajury) kai pucia, taigi lieka zeme. (valkininkai, kyviskes, "siaurinis aerodromas", pievos lopinelis prie balto tilto  ir pan.) Planuoju ziema snowkitingu uzsiimt, list i back country, ant ezeru, su ledrogem, sniegrogem ir pan ir t.t. Klausimas, koki kaita griebtis (tiktu ir devetas (net abai tiktu), neprievartaujantis biudzeto), kad patogiai jaustis nuo 2-3 m/s iki ~ 10-11 (daugiau marijos zemes gilumoj nelabai buna) Esu ~ 95kg bruto. Taip zinau, kad reikia depowerio. NE, i vandeni list neketinu, nes galimybu kaip sakiau neturiu. Vandeniui yra burlente  Maciau pardavimuose Ozone manta II 10 kv. Abejoju ar tai bus pakankamai geras low wind kaitas. (M3 manta 15kv prie 2.3m/s bagiuka padoriai pliazu traukia). Iki ziemos manyciau galima butu atseiket koki 1.2k  Dzekavoju uz pasiulymus. P.S. Butu smagu pasimegint depoweri (matrasa), kad suprast ir palygint kaito trauka su jau esamo kaito trauka ir savybem.
"No problem can be solved at the same level of knowledge at which it was created." Albert Einstein Mob: Astuoni 6 septyni 6 sesi 40 80
-

Martis13
-
Plikis 21 Rgs 2012 17:21
Hmmm, niekas neatsakė per tiek laiko tau. Ir nieko nepasiūlė ...? Prie 3m/s ir esant gerai sniego dangai, judama tik simboliškai. 4-5 m/s jau normalesnis važiavimas. Tai tavo svoriui nuo 4 m/s iki 8-9 m/s reiktų 12-14/15kv. depowerinio foilo. O ta Manta 10, kur lygtai Olegas anksčiau pardavinėjo, tiktų tau nuo 9 iki 14/15 m/s. Aišku sniego dangos, meistriškumas įveda savo korekcijas. Dėl pabandymo, manau mielai padės Mindaugas http://www.flysurfer.lt/. O iš paprastesnių Lietuvoj galima rinktis HQ, Ozone, gal Flexifoil dar kas turi. Tiek, kad foilų rinka Lietuvoj maža, tai ir pasiūlos nedaug, ir poreikiai minimalūs. Aš Kaune turiu kažkokių panašių daiktų, pabandymui galima aerouose ant landboardo, kai bus žiemos sniegas bet kur, kur galima prasilėkti
-
Plikis
-
Bss 22 Rgs 2012 09:52
Martis13 rašė:hi. Siemet pradejau lakstyt su peter lynn twister IIr 5.6 kv. (matrasas, ir dar be depowerio ir su RANKENOM) Su landboardu ar bagiu prie 4-5 metru tempia neblogai(~30km/h)), gaima pjautis i veja ir strakaliot. Prie 7-8m/s galima padoriai sokinet. Esu is viniaus ir darbas neleidzia mirkt su burente elake arba su kaitu drevernoj (pajury) kai pucia, taigi lieka zeme. (valkininkai, kyviskes, "siaurinis aerodromas", pievos lopinelis prie balto tilto  ir pan.) Planuoju ziema snowkitingu uzsiimt, list i back country, ant ezeru, su ledrogem, sniegrogem ir pan ir t.t. Klausimas, koki kaita griebtis (tiktu ir devetas (net abai tiktu), neprievartaujantis biudzeto), kad patogiai jaustis nuo 2-3 m/s iki ~ 10-11 (daugiau marijos zemes gilumoj nelabai buna) Esu ~ 95kg bruto. Taip zinau, kad reikia depowerio. NE, i vandeni list neketinu, nes galimybu kaip sakiau neturiu. Vandeniui yra burlente  Maciau pardavimuose Ozone manta II 10 kv. Abejoju ar tai bus pakankamai geras low wind kaitas. (M3 manta 15kv prie 2.3m/s bagiuka padoriai pliazu traukia). Iki ziemos manyciau galima butu atseiket koki 1.2k  Dzekavoju uz pasiulymus. P.S. Butu smagu pasimegint depoweri (matrasa), kad suprast ir palygint kaito trauka su jau esamo kaito trauka ir savybem.
nu ka cia ir bepatart, lietuvos salygom foilinis kaitas visai nereikalingas (jis aktualus kalnu snowkaitinge), o be to uz tavo turima biudzeta tai gali pasiimt nebent tik sena kaip dinozaura foila. Su tavo 95kg. pasiimk 12kv. pripustuka ir vargo tikrai neturesi, galesi ir su bagiu ir su landbordu ir su snieglente drozt kiek tik sanariai leis. O tas kaitas kury matei ant pardavimo manau patemps ir ant silpno vejo bet tai bus labiau smaukymasis negu pilnavertis vaziavimas.
-
Bss
-
Martis13 08 Spa 2012 13:54
Su burlente smagu budavo smaukytis ir prie stipraus ir prie beveik jokio vejo  Kokybiskas AZP gaminimas - zjbs, bet geriau pasismaukyt prie nulinio vejo, nei visai nesismaukyt Siulomas pripustukas... OK. Kaip su pakelimu jei esi vienas? Kaip saugumai, autolandingas? Su matrasu viskas aisku. Naujesni turi 5 stropa ir securty duoda 100% depoweri, gali pasikelt jei nusileido aukstyn kojom traukdamas stabdzius ir t.t.. O kaip su LEI? Vienam pasikelt - minimum pavojinga. Kaip del depowerio ir kitu reikalu? Galu gale imant LEI reiktu imt ir instruktoriu... Kai su foilu galima ir prie silpno vejo pasimegint, o istikus bedai, turet 100% security. + galimybe susprogt (kokius 10x didesne nei matrasa susprogdint).
"No problem can be solved at the same level of knowledge at which it was created." Albert Einstein Mob: Astuoni 6 septyni 6 sesi 40 80
-

Martis13
-
Plikis 08 Spa 2012 14:27
Aš ir sakau, Marti, kad tavo pasirinkimas yra teisingas. Jei į vandenį nelysi 102%, tai tik foilas. Nepradursi pūslių, kilnosi vienas, galėsi judėti nuo 2-3 m/s.
-
Plikis
-
Martis13 09 Spa 2012 15:31
Plikis rašė:Aš ir sakau, Marti, kad tavo pasirinkimas yra teisingas. Jei į vandenį nelysi 102%, tai tik foilas. Nepradursi pūslių, kilnosi vienas, galėsi judėti nuo 2-3 m/s.
Pliki, gal tamsta ir pats matrasa koki turit ziemai ar pereinamajam laikotarpiui?
-

Martis13
-
Plikis 09 Spa 2012 15:46
Žinoma turiu. Mieliau ant sniego naudoju atvirus foilus. Turiu iš seniau ir pora su rankenom, turiu depoverinių Ozone Manta II, ir Frenzy pernai metų. Kartais ir lanboardą išsitraukiu pavasarį, ar šaltą rudenį, kai neplaukiu. Iš patirties galiu pasakyti, kai buvau jaunesnis, tai ir su rankenom netingėdavau kaituoti. Dabar norisi daugiau komforto, tai vienareikšmiškai depowerinis.
-
Plikis
-
Martis13 10 Spa 2012 11:20
pliki, gal butu galimybe kazkur susitikti? Butu idomu pamatyti patyrusi kaitiora ant landboardo  Be to - butu galimybe numalsint vejo aistra. Manyciau, kad butent tamsta galetu atsakyt i visus klausimus, kurie iskyla del depoweriu, traukos, kaitavimo ziema ir t.t.  Pats sekmingai PL twisteri IIR 5,6 ikiniau iki 36,6 km/h prie 7 m/s. Bet jauciu, kad ne riba, tik nesuprantu iki galo kaip atidaryt gazo pedala  edit: Gal zinot kaip sprest problema del trapvirves tarp rankenu? Gyvate kartais atsikabina papuolus i skyle, arba tiesiog keliaujant i veja, kai vejas ribinis buna... Meginau su skriemuliuku, bet tada tarsi per toli rankenos kai atsipalaiduoji ir ikrenti i trape. Gal yra koks gudrus pacios virveles fiksavimo budas?
-

Martis13
-
Plikis 12 Spa 2012 11:47
Su landboardu aš esu mažai patyręs. Nes apie Kauną mažai vietų važinėjimui, o ir tas laikas, skiriamas landbordinimui yra neilgas. Bet kažką moku, ir kitais kaitų klausimais galima padiskutuoti susitikus. Šlapią plaukimo sezoną aš jau uždariau, dar bus lapkričio pradžioje Tarifa, ir tada ilgas sniego laukimas su landboardu. Kaip ir viską su kaitais, labai gerai landbordina Domas iš Kauno. Susitikus pakalbėtume ir apie virves ir apie depowerius 
-
Plikis
-
Martis13 29 Spa 2012 12:54
uzmatytas priestvaninis frenzy0512m. Kaina nebloga, daiktas - pasaugotas. Kas pakomentuot galit?  (gal bandyt teko?) beje, priimu pasiulymus matraso isigyjimui  12kv. depower 
-

Martis13
-
brosskite 18 Lap 2012 17:21
Martis13 rašė:hi. Siemet pradejau lakstyt su peter lynn twister IIr 5.6 kv. (matrasas, ir dar be depowerio ir su RANKENOM) Su landboardu ar bagiu prie 4-5 metru tempia neblogai(~30km/h)), gaima pjautis i veja ir strakaliot. Prie 7-8m/s galima padoriai sokinet. Esu is viniaus ir darbas neleidzia mirkt su burente elake arba su kaitu drevernoj (pajury) kai pucia, taigi lieka zeme. (valkininkai, kyviskes, "siaurinis aerodromas", pievos lopinelis prie balto tilto  ir pan.) Planuoju ziema snowkitingu uzsiimt, list i back country, ant ezeru, su ledrogem, sniegrogem ir pan ir t.t. Klausimas, koki kaita griebtis (tiktu ir devetas (net abai tiktu), neprievartaujantis biudzeto), kad patogiai jaustis nuo 2-3 m/s iki ~ 10-11 (daugiau marijos zemes gilumoj nelabai buna) Esu ~ 95kg bruto. Taip zinau, kad reikia depowerio. NE, i vandeni list neketinu, nes galimybu kaip sakiau neturiu. Vandeniui yra burlente  Maciau pardavimuose Ozone manta II 10 kv. Abejoju ar tai bus pakankamai geras low wind kaitas. (M3 manta 15kv prie 2.3m/s bagiuka padoriai pliazu traukia). Iki ziemos manyciau galima butu atseiket koki 1.2k  Dzekavoju uz pasiulymus. P.S. Butu smagu pasimegint depoweri (matrasa), kad suprast ir palygint kaito trauka su jau esamo kaito trauka ir savybem.
Rinkis didesnį 12-15m low-end depowerį. Įdealiausia universalą- plauksi vasarą, važinėsi žiemą. turi nebrangių variantų PL arba HQ. Foilai tarnauja 10 k ilgiau nei pripučiamieji  Jei testuoti HQ- Vilniuje kai bus tinkamas oras 
-

brosskite
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 12 svečių
|
|