EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Fizinis pasirengimas burlentininkams

Kalbam apie viską / let's talk about something

Fizinis pasirengimas burlentininkams

UNREAD_POST Gintas 09 Bal 2007 19:19

Šiemet su fizinio pasirengimo treneriu padirbėjome prie fizinio pasirengimo sistemos burlentininkams (Impulse, Asanavičiūtės g.). Sistema gerokai skiriasi nuo įprastinių papukų ir bicepsiukų pumpavimo sistemų. Iki vasaros dar nemažai laiko. Galima bandyti padirbėti su reikalingiausiais raumenimis.

Klausimas: ar yra norinčių?

Trečiadienį eisiu tartis dėl nuolaidų grupei.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST ROBERTAS 09 Bal 2007 20:10

Sveiki.Gal gal galečiau gauti šią sistemą ir įdiegti ją Kaune.Būtų įdomu...
Pasveikęs nuo buriavimo.
Vartotojo avataras
ROBERTAS

UNREAD_POST Fish-Bone 09 Bal 2007 20:19

gal būtų galima ir man gauti išsamesnės informacijos apie šią sistemą..? nes nesu iš vilniaus ar kauno, o pasportuoti ir taip pagerinti fizinę būklę buriavimui būtų išties neprastai :)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

UNREAD_POST Baltras 09 Bal 2007 20:23

Gal galima forume viešai šią sistemą paskelbti?
Vartotojo avataras
Baltras

Burės numeris: 767

UNREAD_POST alga 09 Bal 2007 21:27

Tiems, kas ne Vilniuj ir ne Kaune: treniruočių programos burlentininkams ne kokia naujiena. Boards užpraeitų metų pradžioj buvo serija straipsnių apie tai, kaip burlentininkams reikia treniruotis. Jei domina, duočiau pavartyt ir atsišviest (bet vienas iš tų nr. pas doc. Lapienį nusėdo).

Boardseeker.com svetainėj yra reguliari Fitness rubrika, štai iš jos keletas straipsniukų:
http://www.boardseekermag.com/windsurfi ... ex_010.htm
http://www.boardseekermag.com/windsurfi ... ex_011.htm
http://www.boardseekermag.com/windsurfi ... ex_012.htm

Įdomus iš visų tų straipsnių man įstrigęs faktas yra tai, kad Scott Sanchez (MPG treneris) profikams tipo Mureno seserų treniruoklių salėj duoda daug daugiau tiesimo pratimų, negu lenkimo, nes lenkimo raumenys ir taip vystomi buriavimo.

Albertas
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Juozas14 09 Bal 2007 23:51

neisizeiskit, bet manau svarbiau uz fizini pasirengima yra nusiteikimas gerai sudalyvauti varzybose, o ne laukimas vakaro..kad gerai pagert..o poto kjp visad..uztinus galva..pramiegoti keli startai..jokio noro darbui.. :wink: :occasion5:
Tel. 860338696
Mail. thunder@surf.lt
Vartotojo avataras
Juozas14

Burės numeris: 1

UNREAD_POST Gintas 10 Bal 2007 00:33

Visos sistemos aprasytos, loopu ir vulcanu aprasymus irgi galite rasti internete.

Robertai, sistemos kolkas pas treneri.

Ar yra norinciu sportuoti ne internete, o konkreciame klube?:)
Jei kas galvoja nuo rudens - irgi rasykite i PM.

Albertai, turiu 2 tavo zurnalus.
Tai, ka rasei apie Moreno sesutes yra normalu. Negali kune buti vienos puses raumenys stipresni uz kitos puses, nes kunas ima deformuotis, o jo bendra jega lieka tokia, koks yra silpniausias raumuo. Visa tai nustatoma patikrinimo metu ir disbalanso atveju programos sudaromos pusiausvyros grazinimui. Naujokams yra siek tiek kitaip negu deformuotiems profams.

Juozai, kai daug plaukioji, tada reikia psichologinio pasiruosimo. Kai plaukioji mazai fizinis reikalingas bent jau tam, kad nebutu "pirmos dienos" traumu, kurios gali isjungti keliems menesiams.

Kas nors dirbate pagal aprasytas sistemas? Gal galetumete pasidalinti poveikiu, trukumais, gerosiomis pusemis.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Daumis 10 Bal 2007 01:25

jo aš irgi noėčiau gauti info kokius raumenis burlentininkui reikėtų mankštinti, nes pats lankau sporto kluba :D
Vartotojo avataras
Daumis

UNREAD_POST alga 10 Bal 2007 02:35

Na, yra vienas keistas faktas: kiekvienas žmogus bent kiek palankęs kačialką turi tvirtą įsitikinimą, kad žino viską apie raumenų lavinimą ir kad jo sistema yra geriausia :-) Taigi, į visas sistemas reikia žiūrėti su skepticizmo dalele. Bet jei nepulsi į kraštutinumus, bet kokia mankšta turės teigiamų rezultatų.

Boards žurnalo patarimų esmė -- svarbiausia mankštinti širdies raumenį. Per savaitę kartas žemo intensyvumo kardio (trys valandos prie 65% MHR), kartas aukšto intensyvumo (~valanda prie 75-85% MHR). MHR -- maximum heart rate, maksimalus pulso dažnis, jis kiekvieno žmogaus individus, bet jį gali primesti iš 210 atėmęs savo amžių.

Tai papildai jėgos pratimų rinkiniu, didžioji dauguma kurių tiesiogiai ar netiesiogiai lavina "core stability" -- torso stailumą. Stenkis daryti jėgos pratimus laisvais svoriais, kad visada prisidėtų balanso aspektas. Galima tą balanso aspektą pastiprint -- pvz. 'biceps curls' galima daryti sėdint ant gimnastinio kamuolio ar ant jo atsiklaupus.

Man jau kelintus metus po buriavimo neskauda konkrečių raumenų. (Na, kartais vos vos jaučiasi pečiai/kaklas ar nugaros apačia). Baigiu buriuot kai tiesiog nebėra jėgų. Šitą "ilgo grojimo" ištvermę galima lavinti darant ilgus žemo intensyvumo kardio pratimus.

Albertas
Vartotojo avataras
alga

UNREAD_POST Daumis 10 Bal 2007 02:44

ačiū algai už trumpa paaiškinimą...

šiaip man buriuojant kažkaip irgi raumenis pradeda skaudėt tik ilgai paplaukus labiausiai tai skauda sujungimus (sąnarius ir t.t.) nu tai gal man reiktų daugiau tempimo prattimų daryt velnias žino....

o šiaip mano nuomone tai burlentininkam reikia stiprint nugarą ypatingai.... bent kiek pastebėjau tai ant jos eina dideles apkrovos...
tai wa...

Visiškai sutinku su Albertu dėl KARDIO juos būtinai reikia atlikt...

Ps. jei kas nors galėtų patarti tixliai kokiems raumenims TIXliai reiktų daugiau krūvio būtų labia gerai... [ vos ne kokio tipo treniruoklius ir pan. ]
Vartotojo avataras
Daumis

UNREAD_POST Reiseris 10 Bal 2007 12:12

Viena ASaMeMo trefke atstoja menesi kacialkiu !
ASaMeMas
Dead Machine in progres !
ASaMeMas
Reiseris
LTU 789
Mob.nr.:+37069825408
Laisvalaikiu siuvu maisus didelems lentoms,krepsius dideliems vairams,Deklus SUP'ams ir kaitlentem,bei tentus jachtom ! O kai nepucia, sulopinu suplysusias bures.
Parduodu bures The Loft 11,8 + 550 Loft stiebukas ir dar NP RS5 12,5 su stiebais,daug labai pigiu buriu nuo 4 iki 8,5 kv/m, Sugryzus eurui,atpigs dvigubai -:),
Vartotojo avataras
Reiseris

UNREAD_POST ROBERTAS 10 Bal 2007 13:27

Pabandysiu tuos atsiųstus pratimų aprašymus paruošti "Nojaus burių" sporto klubui adr. T Masiūlio 11a, Kaune. Jeigu dar ką nors turite , tai būčiau labai dėkingas, tai pasitarnautų visiems norintiems Kaune intensyviau ruoštis sezonui mūsų sporto klube. Beje, sudarytos tikrai neblogos sąlygos už visai simbolinę kainą,kviečiame apsilankyti, tapti klubo nariu ir prisidėti prie jo tobulinimo
Prikabinti failai
zenklas.JPG
Pasveikęs nuo buriavimo.
Vartotojo avataras
ROBERTAS

UNREAD_POST Liutc 10 Bal 2007 23:58

Man butu visai idomu. Kai bus kas konkrciau, tai butu smagu pabandyti.
Burės (Vela, Vel) – 32-as pagal dydį pietinio pusrutulio žvaigždynas
Vartotojo avataras
Liutc

Burės numeris: 0

UNREAD_POST alga 11 Bal 2007 00:41

Daumis rašė:šiaip man buriuojant kažkaip irgi raumenis pradeda skaudėt tik ilgai paplaukus labiausiai tai skauda sujungimus (sąnarius ir t.t.) nu tai gal man reiktų daugiau tempimo prattimų daryt velnias žino....

Aha, visi iš eilės primygtinai rekomenduoja daryti tempimo pratimus prieš buriuojant. Net Tricktionary frystailo knygutėj yra skyrius apie prasitampymą. Norint sumažinti traumų riziką, tampytis reikia tik apšilus. Anot Boards, norint apšilti pakanka 5 minutes paeiti greitu žingsiniu.

Boardseeker vėl maloniai pateikė straipsnelį su tempimo pratimais, net su video: http://www.boardseekermag.com/windsurfi ... ex_008.htm

Kalbant apie nugaros stiprinimą, buvo straipsnis ir apie tai:
http://www.boardseekermag.com/windsurfi ... rouble.htm

Jei kam nors tai dar ne akivaizdu, norint prieiti senus Boardseeker straipsnius, reikia rinktis Archive iš meniu, o tada pasirinkti skyrių (Fitness šiuo atveju) iš dropdowno.

Gintui: pilnai sutinku, kad treniruotis reikia ne internete, bet mažai iš forumo dalyvių gyvena per 5 min. nuo Koralų Impulso. Mes su kolegomis pasirinkome FitLife prie Mindaugo Maximos. Ten nėra baseino, tai savininkas bando tai kompensuoti kitų paslaygų kokybe :-)

Robertai, jei gyvenčiau Kaune, tikrai pasirinkčiau tamstos sporto klubą :-) Esu tikras kad nebūtų tokių nesusipratimų kaip Sauliui 45 su Šamuku dėl Seaspecsų.

Albertas

P.S. Aš nepretenduoju į fitness guru, man tiesiog patinka pasakot tai, ką kažkur kažkada skaičiau :-)
Vartotojo avataras
alga

Kitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams